Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κρατήρες στη λιμνοδεξαμενή

Τρεις τεράστιοι κρατήρες, από όπου αποστραγγίστηκε  όλο το νερό, αποκαλύφθηκαν στη λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων. Χθες το πρωί όλο το νερό είχε απομακρυνθεί από τη λιμνοδεξαμενή αποκαλύπτοντας το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί.
Σήμερα το πρωί στην περιοχή θα βρίσκονται ειδικοί του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να διαπιστώσουν τις αιτίες της καθίζησης.
´Κάναμε μια πρωινή επίσκεψη τη Δευτέρα στη λιμνοδεξαμενή και διαπιστώθηκε ότι έχει αδειάσει από νερό και εμφανίσθηκαν τρία έγκοιλα ως κρατήρες μέσα στον πυθμένα της. Οσοι βιάστηκαν να μιλήσουν για συντηρήσεις έκαναν λάθος εκτιμήσεις και καλό είναι κάποιοι πριν μιλήσουν να φροντίσουν να ενημερώνονται πρώτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες´, ανάφερε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας, κ. Ιάκωβος Σπερελάκης.
´Σε τρία σημεία μέσα στον πυθμένα υπάρχουν κρατήρες που προχωρούν μέσα στο υπέδαφος και από αυτούς αποστραγγίστηκε η λιμνοδεξαμενή´, ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ συμπληρώνοντας πως χθες είχε συνάντηση με τους προέδρους των δύο ομάδων παραγωγών θερμοκηπίων της περιοχής και τον υδρονομέα.  ´Για τον μήνα Ιούλιο με τη λειτουργία των δύο γεωτρήσεων και σε συνδυασμό πως φέτος τα ελαιόδεντρα δεν θα έχουν «βεντέμα» θα αντιμετωπιστεί η όποια ανάγκη. Για τα 70 στρ. θερμοκηπίων που υπάρχουν στην περιοχή των Λιβαδίων πρώτο μας μέλημα είναι αντί να στέλνουμε νερό από τους Αγίους Θεοδώρους προς τη Χρυσοσκαλίτισσα να κάνουμε το ανάποδο, κάτι που θα αποσαφηνιστεί στη συνάντηση με τους αρμοδίους´, κατέληξε.
Για το ίδιο θέμα ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Α. Βουλγαράκης, σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε πως σήμερα θα βρίσκονται στο Λαφονήσι οι εκπρόσωποι του Υπουργείου και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας και την Τετάρτη θα γίνει σύσκεψη για το ίδιο θέμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα