Την οργισμένη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του Μίμη Ανδρουλάκη, προκάλεσαν οι δηλώσεις αλλά και οι διευκρινίσεις του Θ. Πάγκαλου για ενδεχόμενη επέμβαση του στρατού σε περίπτωση μη ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, έντονα ενοχλημένος είναι και ο πρωθυπουργός από την αναφορά του Θ. Πάγκαλου, που όξυνε την κατάσταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπεύθυνους της ΚΟ να μεταφέρουν στους βουλευτές ότι δεν υιοθετεί στο παραμικρό τις δηλώσεις του Πάγκαλου.
Η οργή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε όταν ο κ. Πάγκαλος στην απόπειρά του να εξηγήσει το περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» υποστήριξε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, αρχικά ότι έγινε λάθος στη μετάφραση, σημείωσε ότι αναφερόταν στα γεγονότα της Αργεντινής και συμπλήρωσε ότι στο Μπουένος Αϊρες σε μία νύχτα υπήρξαν 42 νεκροί.
Αυτή η τελευταία αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα και την αποχώρηση πολλών βουλευτών, με τον Μίμη Ανδρουλάκη να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Εξαρχο: “Αν δεν διαγράψετε τον Πάγκαλο απόψε, εγώ δεν ψηφίζω”.
Οργή Ανδρουλάκη
