Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ Ο.Α.ΔΥ.Κ. ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Στη μείωση της τιμής του νερού ύδρευσης προχωρά ο Ο.Α.ΔΥ.Κ., μια μείωση που αφορά τους μεγάλους πελάτες του, όπως η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και η Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. και η οποία θα πρέπει να περάσει και στους καταναλωτές.
Η  απόφαση αναμένεται να παρθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αύριο, το πρώτο μετά από μήνες καθώς υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στον διορισμό του.
Στη μείωση της τιμής έχει συμβάλει το φτηνότερο ρεύμα που πληρώνει ο Ο.Α.ΔΥ.Κ., η μείωση του λειτουργικού κόστους κ.ά.
´Η πρότασή μας στο Δ.Σ. είναι η τιμή του νερού ύδρευσης από 0,28 – 0,25 να πάει 0,20 λεπτά. Είναι μια μείωση που θέλουμε να περάσει στον καταναλωτή καθώς εμείς δίνουμε το νερό σε Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., στη Γεωργιούπολη, στο Ρέθυμνο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Κρήτης. Η μείωση γίνεται γιατί έπεσε το λειτουργικό κόστος του Οργανισμού, για λόγους φορολογικούς, αλλά και γιατί  έχει μειωθεί η τιμή του ρεύματος καθώς η ΔΕΗ αύξησε το αρδευτικό και μείωσε το οικιακό ρεύμα και ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. χρησιμοποιεί οικιακό ρεύμα´, αναφέρει στα ´Χ.Ν.´ ο γενικός διευθυντής του Ο.Α.ΔΥ.Κ., κ. Μάρκος Πατρελάκης.
Ερωτηθείς για ενδεχόμενη μείωση και στην τιμή του νερού άρδευσης προκειμένου να ανακουφιστούν και οι παραγωγοί των Χανίων, ο κ. Πατρελάκης αναφέρει πως δεν υπάρχει ακόμα τέτοια εισήγηση και είναι κάτι που θα το εκτιμήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Επίσης, το νέο Δ.Σ. θα δώσει έμφαση στην είσπραξη των οφειλών απέναντι στον Ο.Α.ΔΥ.Κ., που φτάνουν τα 4 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που ο Οργανισμός χρωστά σε τρίτους περίπου 2 εκατ. ευρώ. ´Υπάρχει πρόβλημα στην είσπραξη και κάνουμε μια προσπάθεια να πάρουμε τα χρήματα που μας οφείλονται. Ετσι αναγκαζόμαστε να σφραγίζουμε ρολόγια και να κάνουμε όλα τα προβλεπόμενα. Οι οφειλές απέναντί μας από ιδιώτες, επιχειρήσεις, ΤΟΕΒ, Δήμους φτάνουν τα 4 εκατ. ευρώ και πρέπει να τα εισπράξουμε´, τονίζει ο κ. Πατρελάκης.

ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ
Χθες στον Ο.Α.ΔΥ.Κ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας αναφορικά με τη λειτουργία των αντλιοστασίων που έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός. ´Κάνουμε μια προσπάθεια να δώσουμε έμφαση στη συντήρηση με την έννοια της πρόληψης και να μην περιμένουμε να δράσουμε όταν διαπιστώσουμε τη ζημιά. Παράλληλα προσπαθούμε να παρακολουθούμε τα αντλιοστάσια με συστήματα τηλελέγχου, ώστε να παρεμβαίνουμε πριν υπάρξει το πρόβλημα και με αυτόν τον τρόπο να είμαστε πιο αξιόπιστοι και να κάνουμε τη δουλειά μας με λιγότερο προσωπικό´, λέει ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να προχωρήσει η έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων του Ο.Α.ΔΥ.Κ. με τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. και τον Δήμο Κισάμου για την υποβολή προς χρηματοδότηση των έργων επέκτασης των βιολογικών καθαρισμών του Βορείου Αξονα και της Κισάμου από το ΕΣΠΑ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα