Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

6ο Santa Run στα Χανιά

Με σκοπό την οικονομική στήριξη τεσσάρων κοινωφελών ιδρυμάτων της πόλης μας πραγματοποιείται και φέτος στα Χανιά, στις 26 Δεκεμβρίου, το 6ο Santa Run.
Σήμερα στις 6 μ.μ. ανοίγει επίσημα  τις πόρτες του το Σπίτι του Santa Run, που βρίσκεται στη πλατεία Χορτατσών 9 στη Δημοτική Αγορά με ένα  μεγάλο πάρτι, περιμένοντας τον κόσμο για  δηλώσεις συμμετοχής, για πληροφορίες, δώρα, ενθύμια, ενώ υπόσχεται παράλληλες δράσεις και πολλές εκπλήξεις.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες από τους διοργανωτές, το μέλος του Santa Run Παναγιώτης Ορφανίδης τόνισε ότι «κάθε χρόνο προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα για τα παιδιά των τεσσάρων ιδρυμάτων, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη” και Ορίζοντας για τους οποίους πραγματοποιείται η συγκεκριμένη διοργάνωση. Στο Santa Run του 2015 είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 90.000 ευρώ, ενώ στο σύνολο των πέντε χρόνων έχουν αποδοθεί περισσότερα από 240.000 ευρώ. Αυτό καθιστά αυτόματα την διοργάνωση του Santa Run στα Χανιά μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά και σίγουρα βρίσκεται στις πρώτες θεσεις παγκοσμίως όσο αφορά στην προσέλευση του κόσμου καθώς επίσης στη συγκέντρωση και απόδοση χρημάτων σε κοινωφελή ιδρύματα».
Ο κ. Ορφανίδης επεσήμανε ακόμα ότι «στο πλαίσιο της αναβάθμισης του θεσμού φέτος θα δεξαχθεί μετά το τέλος της διαδρομής, ένα μεγάλο πάρτι στο αύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου, εκεί όπου το νεανικό συγκρότημα Ονιράμα θα δώσει μια μεγάλη συναυλία.
Παράλληλα φέτος για πρώτη χρονιά το Santa Run θα δέχεται και παιδικές συμμετοχές για τις οποίες θα παρέχει και παιδικές στολές, σε δύο μεγέθη, για παιδιά από 4 έως 7 χρόνων και για παιδιά από 8 έως 12 χρόνων.
Επίσης για τους συμμετέχοντες που θα έρθουν εκτός Χανίων στις 26 Δεκεμβρίου για να λάβουν μέρος στο  στο Santa Run, το υπεραστικό ΚΤΕΛ θα προσφέρει έκπτωση 50% με την επίδειξη της απόδειξης πληρωμής για τη συμμετοχή τους καθώς και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας».
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι «η Π.Ε. Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζουν αυτή την  τόσο σημαντική διοργάνωση, που εκτός από χαρά και ψυχαγωγία στους συμμετέχοντες, προσφέρει σε δύσκολες εποχές σημαντική οικονομική ενίσχυση σε τέσσερα ιδρύματα της πόλη μας. Ευελπιστούμε ότι το 6ο Santa Run θα είναι το καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά».
Ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας τόνισε ότι «το Santa Run Χανίων βρίσκεται στην πρώτη θέση απ’ όλες τις αντίστοιχες που πραγματοποιούνται στη χώρα μας. Αυτά τα σκήπτρα θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα τα κρατήσουε και για τα  επόμενα χρόνια. Ο δήμος Χανίων θα εξακολουθεί να στηρίζει αυτόν τον θεσμό, που συν τοις άλλοις έχει και χαρακτήρα αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας».
«O Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας” θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές που κάνουν αυτή τη διοργάνωση ένα μεγάλο γεγονός ψυχής, για όλους αυτούς που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Αδοντάκης.
Το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Santa Run Τάσος Μαραγκουδάκης υπογράμμισε ότι «το Santa Run έχει ήδη πετύχει πριν ακόμα ξεκινήσει και αυτό γιατί υπάρχει μια πρωτόγνωρη προσέλευση εθελοντών που ξεπερνούν τα 300 άτομα, καθώς και μια πρωτόγνωρη για την πόλη μας συλλογικότητα και συνεργασία από  φορείς και επιχειρήσεις. Φέτος το 6ο Santa Run θα είναι η πιο όμορφη, πλούσια και δυναμική διοργάνωση από κάθε άλλη χρονιά».
Από την πλευρά της η Ελένη Χουδαλάκη από το ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη” τόνισε ότι «είμαστε χαρούμενοι που και φέτος βρισκόμαστε εδώ και μετράμε αντίστροφα γι’ αυτήν την τόσο σπουδαία και σημαντική για τα ιδρύματα διοργάνωση, μια γιορτή αλληλεγγύης και στήριξης σε παιδιά που χρήζουν την βοήθεια μας».
Η Δήμητρα Μηνά από το ΚΗΦΑΜΕΑ πρόσθεσε ότι «το Santa Run είναι πλέον ένας σημαντικός θεσμός για την πόλη μας. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο στις 26 Δεκεμβρίου να ντυθεί στα κόκκινα και να διασκεδάσει, ενώ παράλληλα με τη συμετοχή του θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στα παιδιά των ιδρυμάτων της πόλης μας».
Η υπεύθυνη παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ Χανίωμ Μάγκυ Αρσενίδη αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους τους φορείς, τους εθελοντές καθώς και τον κόσμο που θα συμμετάσχει στο 6ο Santa Run υπογράμμισε ότι «η γιορτή αυτή αποτελεί μια ξεχωριστή διοργάνωση, η οποία βοηθάει παιδιά τεσσάρων ιδρυμάτων που έχουν ανάγκη είτε για τις θεραπείες τους, είτε για τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα