Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Παζάρι αγάπης

´Τα ΚΑΠΗ δημιουργήθηκαν για να παρέχουν βοήθεια με σωστή πνευματική και ψυχική ανακούφιση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας καθώς και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολιτισμική δραστηριότητα των ηλικιωμένων´, τόνισε ο αντιδήμαρχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης, ο οποίος παρευρέθη στο πασχαλινό παζάρι αγάπης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο 3ο ΚΑΠΗ Χανίων, στα Παχιανά. Οι εργαζόμενες του Κέντρου συγκέντρωσαν αλλά και κατασκεύασαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία είχαν εκτεθεί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ με σκοπό την πώλησή τους, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν σε κοινωφελείς σκοπούς της πόλης.
Ο κ. Λειψάκης πρόσθεσε ακόμα ότι ´οφείλουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αισθάνονται όμορφα και δημιουργικά´.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠ (Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας) που περιλαμβάνει και όλα τα ΚΑΠΗ του διευρυμένου Δήμου Χανίων, Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη, υπογράμμισε ότι ´εμείς ως Δημοτική Αρχή αγκαλιάζουμε αυτές τις διαδικασίες και δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στους εργαζόμενους που λαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Πιστεύουμε ότι τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων επιτελούν τον σκοπό τους, που είναι να βρίσκονται κοντά στους συνανθρώπους, τον ηλικιωμένο τον άνθρωπο της γειτονιάς, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε´.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο εφημέριος του Ι.Ν.  Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, ιερέας Προκόπιος, τέλεσε Ευχέλαιο. Μετά την τελετή    οι εργαζόμενες του ΚΑΠΗ  προσέφεραν διάφορα γλυκίσματα στους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια  ο κόσμος πέρασε από τους καλαίσθητους πάγκους και αγόρασε δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ιδιαίτερη προτίμηση, λόγω των ημερών  έδειξαν όλοι για τις χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα