Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έφυγε ο ραλίστας Μ. Τσαγγαράς

Φτωχότερος είναι από το πρωί της Κυριακής ο μηχανοκίνητος αθλητισμός καθώς έφυγε από τη ζωή, ο γνωστός ραλίστας Μιχάλης Τσαγγαράς, μετά από διαπληκτισμό που είχε με άλλο οδηγό.
Μια παρεξήγηση ανάμεσα σε δύο οδηγούς από τις δεκάδες που συμβαίνουν κάθε μέρα στους ελληνικούς δρόμους, εξελίχθηκε σε τραγωδία με θύμα τον 52χρονο οδηγό  αγώνων και πολύ γνωστό στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού Μιχάλη Τσαγγαρά, ο οποίος είχε συμμετοχή και στις αναβάσεις Ομαλού.
Ο Τσαγγαράς που ήταν κυπελλούχος στην Κλάση Ε11 το 2010 και ένας από τους εμπειρότερους οδηγούς στις αναβάσεις τα τελευταία χρόνια, είχε πάει στην περιοχή του Αχλαδόκαμπου μαζί με τον γιο του, για να δει τη διαδρομή, στην οποία θα έτρεχε την ερχόμενη εβδομάδα. Εκεί συναντήθηκε με έναν άλλον οδηγό. Οπως είπε ο γιος του μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA «εμείς όπου είχαμε ορατότητα, αλλάζαμε τη λωρίδα, έτσι ώστε να χρησιμοποιούμε τις αγωνιστικές γραμμές. Αυτό προφανώς τον ενόχλησε και ελάττωσε ταχύτητα. Προσπαθούμε να τον περάσουμε, μας κλείνει το δρόμο. Τον περνάμε και αυτός μας κάνει μία ´χειρονομία´. Του κάνει και ο μπαμπάς μου άλλη μία, αλλά εμείς γελούσαμε, δεν το πήραμε στα σοβαρά. Ερχεται πίσω μας με αναμμένα τα φώτα και πατούσε κόρνα. Ετρεχε σαν τρελός. Μου λέει ο μπαμπάς μου ´τώρα κάτι θα γίνει με αυτόν. Είναι´, μου λέει ´τρελός ο άνθρωπος´».
Σύμφωνα πάντα με τον γιο του 52χρονου, ο πατέρας του δεν έδωσε συνέχεια στο επεισόδιο και λίγο πιο κάτω σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Το ίδιο έκανε όμως και ο άλλος οδηγός. Οπως είπε ο νεαρός στον ALPHA «κάνει αναστροφή, κατεβαίνει κάτω και έρχεται κατευθείαν και επιτίθεται στον μπαμπά μου. Και του ρίχνει μία στον αυχένα, ο μπαμπάς μου κάνει πίσω, πάει να ανταποδώσει και μετά από κάποια δευτερόλεπτα έπεσε κάτω. Τον πήγα εγώ στο νοσοκομείο του Αργους». Ερωτηθείς αν πήγε και ο άλλος οδηγός στο Νοσοκομείο, απάντησε «όχι, όχι δεν ήρθε. Πήγε σε δικηγόρο και ακόμα δεν νομίζω πως έχει παραδοθεί».
Σύμφωνα με την οικογένειά του ο 52χρονος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και έκανε γενικές εξετάσεις κάθε χρόνο για να συμμετέχει στους αγώνες. Ο θάνατός του όπως υποστηρίζουν, προήλθε από το χτύπημα του άλλου οδηγού. Ωστόσο, φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Αγαπούσε τα Χανιά
Αξίζει  να σημειωθεί  ότι ο ξαφνικός χαμός του Μιχάλη Τσαγγαρά  συγκλόνισε τους φίλους των αγώνων και στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην πόλη μας. Ο εκλιπών αγαπούσε με πάθος τα Χανιά, μιλούσε πάντοτε με τα καλύτερα λόγια για τους Κρητικούς και την κρητική φιλοξενία, ενώ συμμετείχε ανελλιπώς από το 2006 στην Ανάβαση Ομαλού. Χάσαμε άδικα  ένα πολύ καλό φίλο. Καλό ταξίδι Μιχάλη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα