Την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε επιστημονικά αντικείμενα αιχμής, αλλά και να έχουν μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία, προσφέρει το Πολυτεχνείο Κρήτης σε όσους επιλέξουν τα Τμήματά του για τις σπουδές τους.
Αυτό επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, χθες, σε εκδήλωση με θέμα «Σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης και μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές». Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Akali» διοργάνωσε το «Μεθοδικό».
Ο αν. καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Αριστομένης Αντωνιάδης, σημείωσε για το συγκεκριμένο Τμήμα ότι «προσφέρει σύγχρονη γνώση πάνω σε θέματα που τα έχει ανάγκη ο τόπος μας», ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης τόνισε πως «οι στατιστικές που έχουμε κάνει σε αποφοίτους μας δείχνουν ότι έχουν μια πάρα πολύ καλή απορρόφηση στην αγορά και μάλιστα είναι πολύ ευχαριστημένοι από το επάγγελμα που διάλεξαν».
Ο καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Ζαχαρίας Αγιουντάκης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το επίπεδο σπουδών στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι εφάμιλλο ίσως και υψηλότερο από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ ειδικότερα για το ζήτημα της απορρόφησης στην αγορά εργασίας σημείωσε ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν ένα παιδί θέλει να δουλέψει θα δουλέψει».
Η αν. καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Ελευθερία Ψυλλάκη, ανέφερε για το Τμήμα της ότι οι ειδικότητες που προσφέρει είναι πάρα πολύ επίκαιρες, αφού αφορούν το περιβάλλον και την ενέργεια. «Το επίπεδο των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι κάτι ανοιχτό στην Ελλάδα. Για τους μηχανικούς Περιβάλλοντος έχουμε ήδη κατορθώσει και έχουμε κατοχυρώσει αρκετά δικαιώματα και νομίζω ότι είμαστε στο στάδιο, έτσι όπως ανοίγουν τα επαγγέλματα, να μπορούν να κατοχυρώσουν ακόμα πιο πολλά», είπε, μεταξύ άλλων, η κα Ψυλλάκη.
Ο επικ. καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αγγελος Μπλέτσας, ανέφερε ότι σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης του 2005 όλοι οι απόφοιτοι του Τμήματος ΗΜΜΥ βρίσκουν δουλειά και μάλιστα το 60 – 65% από αυτών είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έχουν βρει. «Επίσης, όσοι απόφοιτοί μας θέλουν να φύγουν αργότερα στο εξωτερικό για διδακτορικό φεύγουν όλοι με υποτροφία που σημαίνει ότι είναι περιζήτητοι».
Τέλος, ο καθηγητής και ιδιοκτήτης του «Μεθοδικού», Γιώργος Καρμπαδάκης, τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης ήταν «να γνωρίσουν οι Χανιώτες μαθητές τις προοπτικές και τις δυνατότητες που δίνει το Πολυτεχνείο Κρήτης από υπεύθυνους ανθρώπους, όπως, επίσης, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης ξεχωριστά για κάθε Τμήμα», ενώ ερωτηθείς για τα κριτήρια με τα οποία τα παιδιά επιλέγουν Σχολές για τις σπουδές τους απάντησε: «Παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερο τα παιδιά προσπαθούν να είναι προσγειωμένα και να εξετάσουν τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό ακολουθεί την πεπατημένη, δηλαδή το επάγγελμα των γονιών του, ενώ πλέον ένα μεγάλο ποσοστό αρχίζει να προτιμά τα Χανιά για τις σπουδές του».
Σπουδές πάνω σε αντικείμενα αιχμής
