Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενετσιάνικο άρωμα

Ζάκυνθος
Με χρώματα και εικόνες από αναγεννησιακά δρώμενα και μουσικές από όπερες της δύσης ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο.
Τα ιδιαίτερα ζακυνθινά έθιμα που συντηρούνται με σχολαστικότητα εδώ και πολλούς αιώνες στην πόλη και τα χωριά, αναδεικνύουν μια ξεχωριστή αποκριάτικη πραγματικότητα που θεωρείται μοναδική στον ελληνικό χώρο.
Στη Ζάκυνθο είναι περισσότερο αισθητή από οπουδήποτε αλλού η επιρροή των παραδόσεων που άφησε η Βενετσιάνικη παρουσία και σήμερα συναντάμε εδώ το αναγεννησιακό λαϊκό θέατρο, που αποκαλείται ´Ομιλία´, ιππικούς αγώνες με το ιταλικό όνομα ´Γκιόστρα´ και ένα καρναβαλικό δρώμενο που αποκαλείται ´Βενετσιάνικος Γάμος´.
Όλα αυτά διανθισμένα με τη γοητεία της μάσκας και του ντόμινο που αποτελούν την πιο γνήσια αποκριάτικη έκφραση των Ζακυνθινών παραδόσεων.
Στην πόλη συγκεντρώνονται χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες που φωτογραφίζουν, βιντεοσκοπούν και απολαμβάνουν το χρώμα, τη μουσική και την παράδοση του Ζακυνθινού καρναβαλιού. Η Ζάκυνθος παρά τα προβλήματα και την κρίση αντιστέκεται με όπλο την παράδοση και το πνεύμα της νέας γενιάς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα