Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ?.

Λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι των αιωνίων έκλεισα την τηλεόραση… (Είχα παρακολουθήσει μόνο τα τελευταία 20 λεπτά του). Πήρα βαθειά ανάσα και προσπάθησα να καταγράψω σκέψεις και συναισθήματά μου, εγώ ο απλός φίλαθλος! Το μόνο που κατέγραψα ήταν: ´R.I.P. ελληνικό ποδόσφαιρο´ που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ´αιωνία σου η μνήμη ελληνικό ποδόσφαιρο´.
Ξαναβλέποντάς το, όμως, κατάλαβα το λάθος μου· το ελληνικό ποδόσφαιρο για μένα ήταν πεθαμένο από την εποχή που ως φοιτητής στην Αγγλία παρακολούθησα από κοντά πώς παίζεται η μπάλα και το ποδόσφαιρο! Πώς μια… ολόκληρη κοινωνία έχει μάθει να παρακολουθεί και να αντιμετωπίζει αυτό το… παιχνίδι! Πώς οι πολίτες (άρχοντες κι αρχόμενοι) ενός κράτους που είχαν βιώσει τον χουλιγκανισμό και τη σκληρή βία πολύ παραπάνω απ? ό,τι εμείς εδώ, σταδιακά αποφάσισαν με θεσμικές ´κινήσεις´ να φτιάξουν όλα τα κακώς κείμενα, επιβάλλοντας νόμους και κανόνες που εφεξής θα τηρούνταν με ευλάβεια απ? όλους (φιλάθλους, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, σωματεία, δημοσιογράφους, Αστυνομία, κράτος και άλλων πολλών ων ουκ έστιν αριθμός). Διότι εκεί επένδυσαν στο ίδιο το παιχνίδι και τη χαρά του. Από τις κυριότερες φροντίδες τους ήταν η πάταξη της όποιας μορφής βίας! Επιπλέον σε οποιονδήποτε δεν συμμορφώνεται ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης ήταν και είναι βαρύτατος ως ορίζουν οι νόμοι!
Τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από όσα δεν ισχύουν εδώ… Ολα τα υπόλοιπα περιττεύουν!
Είναι προς ευρεία κατανάλωση για όλο εκείνο το ´κοπαδοπλήθος´ που αρέσκεται σε συζητήσεις για τα αληθινά και τα ψεύτικα οφσάιντ, τα κάλπικα πέναλτυ και τις αβάντες που κάνει ο διαιτητής στους κόκκινους, τους πράσινους, τους κίτρινους, τους μαύρους ή όποιους άλλους…
Ανάμεσα στους ολίγους αυτούς (δείτε τον αριθμό εισιτηρίων που κόβονται στα ελληνικά γήπεδα) θερμοκέφαλους, δυστυχώς, χάνονται οι σοβαρότερες φωνές που επιθυμούν κάτι καλύτερο γι? αυτό το ωραίο σπορ…
Ετσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ?ναι και ειδικά τώρα που πάνω στο πτώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου μαζεύτηκαν να το φάνε και τα σκουλήκια!
Υ.Γ. Στους τελευταίους απευθύνεται και ο τίτλος του παρόντος· παίξτε ´μπάλα´ μόνοι σας, αλλά τουλάχιστον -το μόνο που σας ζητάμε είναι- να μη λέτε ότι νοιάζεστε για το ´ποδόσφαιρο´, διότι το άθλημα ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό με το οποίο εσείς έχετε μπλεχτεί!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα