Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρουσίαση του νέου περιοδικού ?Κεδρισός?

Με μια ενδιαφέρουσα συναυλία θα στεφθεί η αποψινή παρουσίαση του πρώτου τεύχους του τετράμηνου λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού περιοδικού ´Κεδρισός´ με έδρα τα Χανιά.
Συγκεκριμένα, μετά την παρουσίαση της έκδοσης που θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων από τους συγγραφείς και συνεργάτες του τεύχους, με συντονιστή τον υπεύθυνο του περιοδικού, Κώστα Νταντινάκη, μουσικό σύνολο αποτελούμενο από τους: Αγγελική Βασιλάκη (μπουλγαρί και τραγούδι), Νίκο Νικηφοράκη (κρουστά) και Γιώργο Βαβουλέ (κιθάρα) θα κλείσει τη λογοτεχνική αυτή βραδιά με παραδοσιακά αστικά τραγούδια της Κρήτης. Το αφιέρωμα αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού στις σελίδες του Κεδρισού υπάρχει η ανέκδοτη έρευνα του Γιώργου Βαβουλέ «Το μπουλγαρί στην κρητική μουσική παράδοση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, αποσπάσματα από έργα τους (ποιητικού και πεζού Λόγου), θα διαβάσουν οι: Μαρινέλλα Βλαχάκη,  Δημήτρης Κακαβελάκης, Λεωνίδας Κακάρογλου, Σταύρος Καλαϊτζόγλου, Ελένη Μαρινάκη, Γιάννης Μαρκάκης, Ελένη Μπολιουδάκη και Νίκος Χουρδάκης. Ανέκδοτα ποιήματα του Γιώργη Μανουσάκη καθώς και απόσπασμα της υπό έκδοση μυθιστορηματικής βιογραφίας της Βικτώριας Θεοδώρου «Δραπέτις» θα διαβάσει η Ρόζα Μοτάκη. Τα ποιήματα του Βαγγέλη Κακατσάκη θα διαβάσει η Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κεδρισός (της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Κέντρο Παραστατικών Τεχνών) διατίθεται στην προσιτή τιμή των 5 ευρώ από τα βιβλιοπωλεία των Χανίων «Το βιβλίο», «Πετράκη», «Ερεισμα», «Σχήμα», «Επιλογές», «Μυθολογία» και «Διάγραμμα», στην Αθήνα από τα βιβλιοπωλεία «Ιανός», της «Εστίας» και «Ο μικρός ναυτίλος» και από βιβλιοπωλεία στις πόλεις Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αγιος Νικόλαος, Σητεία, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ερμούπολη, Ρόδο και Λευκωσία (Κύπρος).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα