Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ´ΑΤΤΙΚΟΝ´
´Μαχαιροβγάλτης´

Την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη ´Μαχαιροβγάλτης´ παρουσιάζει σήμερα η ΚΙΝΟΧ στον κινηματογράφο ´Αττικόν´ στις 8.15 μ.μ. και 10.30 μ.μ. Μετά το ´Σπιρτόκουτο´ και την ´Ψυχή στο στόμα´ ο Γιάννης Οικονομίδης ολοκληρώνει την τριλογία του με τη σκληρότερη και πιο ώριμη ταινία του. Δωρεάν είσοδος για τα μέλη της ΚΙΝΟΧ.

ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΗ
Κοπές βασιλόπιτας

Το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σήμερα, στις 10 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου (Αποκορώνου 166). Εξάλλου, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει το Γ? ΚΑΠΗ Παχιανών σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στο κέντρο ´Καναρίνια´.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ
Εκδήλωση σε Κ.Π.Δ.

Εκδήλωση με θέμα ´Συνάντηση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας με την κρητική λαϊκή σοφία διαμέσου της μαντινάδας´ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 10 π.μ. Στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη. Υπεύθυνη παρουσίασης η συγγραφέας κα Καλογεράκη ? Γναφάκη Μαρία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΡΕΔΙΑΝΩΝ
Βράβευση μαθητών

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ενωσης Φρεδιανών ´Η Παναγιά των Δύο Βράχων´ θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 6 μ.μ., στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στον Φρε. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν υποτροφίες των κληροδοτημάτων Γρηγορίου Μανούσακα και Αθηνάς Βολουδάκη – Σπανουδάκη και θα γίνει βράβευση εισαχθέντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ  28/1 – 3/2
Εκδηλώσεις
? Βραδιά ποίησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ., στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της έκθεσης ´Γιάννης Ρίτσος, 20 χρόνια μετά´.
? Εκδήλωση προς τιμήν των μαχητών των Μεσκλών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στα Μεσκλά.
? Εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του σχολείου στο κτήριο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 12 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Χανίων.
? Παρουσίαση του βιβλίου «Μικρασία, αγκαλιά και ξενιτιά. Τουρκοκρητικοί – Μικρασιάτες – Ιστορία», του Κωστή Κεφαλάκη τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης.
? Παρουσίαση του ημερολογίου 2011 της Ενωσης των Απανταχού Λακκιωτών τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας.
? Εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Χανίων (Α. Παπανδρέου 64), στις 6 μ.μ.

Εκθέσεις
? Εκθεση έργων του Θοδωρή Καλούμενου με τίτλο ´Το κάλλος των συμβόλων´ στη Δημοτική Πινακοθήκη μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ., Κυριακή: 10 π.μ. – 2 μ.μ. Δευτέρα: κλειστά.
? Εκθεση ζωγραφικής του Κώστα Σπανάκη στις ´Γλωσσίτσες´ μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου. Είναι ανοιχτή για το κοινό τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος.
? Εκθεση της Αγγελικής Κοκονάκη στον Χώρο Τέχνης Χανίων. Θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου και λειτουργεί Δευτ. – Παρ. 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 8.30 μ.μ., Σαβ. – Κυρ. 11 π.μ. – 1 μ.μ.
? Εκθεση φωτογραφίας για τον Γιάννη Ρίτσο στο ΚΑΜ. Θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου. Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ. Σαβ./Κυρ. 11 π.μ. ? 3 μ.μ.    
? «4η Triennale ? Επιλογές, Αρχιτεκτονική στην Κρήτη 2004 ? 2007» στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ., Σαβ./Κυρ. 11 π.μ. – 3 μ.μ.

Παραστάσεις
? Η κωμωδία του Αριστείδη Αντονά, ´Τα κτίσματα´ από την Εταιρεία Θεάτρου ´Μνήμη´ στο Θέατρο ´Κυδωνία´ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα 9.15 μ.μ.
? ´Οι Δανειστές´ του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης έως τις 14 Φεβρουαρίου. Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. Κυριακή, Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. Eίσοδος 12 ευρώ και 8 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, πολυτεκνικό). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ
Από την κλασική
μουσική στη jazz

Μια μουσική βραδιά γεμάτη αυτοσχεδιασμό από τον κιθαρίστα Δημήτρη Νεονάκη και τον Αντώνη Τσικανδηλάκη στο πιάνο, το μπάσο και τα drums θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 9.30 μ.μ., στην αίθουσα ´Μάνος Κατράκης´ στη Χρυσή Ακτή.
Και οι δυο τους είναι μέλη του Outward bound trio και με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του cd ´The path´ από την αγγλική εταιρεία ´Slam productions´, θα παρουσιάσουν ένα μέρος από την καινούργια αυτή μουσική καθώς και παλιότερα κομμάτια τους.
Στο πλαίσιο του αυτοσχεδιασμού θα ακουστούν και θέματα από γνωστά κλασικά, jazz, blues και pop κομμάτια.
Για κρατήσεις θέσεων απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2821033472 και 6975861592.    

ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ
´Οι Δανειστές´

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης με το έργο «Οι Δανειστές» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στην αίθουσα θεάτρου του Βενιζέλειου Ωδείου μέχρι και 14 Φεβρουαρίου, κάθε Παρασκευή – Σάββατο ώρα 9 μ.μ. και Κυριακή – Δευτέρα ώρα 7.30 μ.μ. Η σκηνοθεσία, η μετάφραση και η δραματουργική επεξεργασία  είναι του Γιάννη Ιορδανίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Λυντζέρη, οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Mουσική επιμέλεια – βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Νταβρής. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ζαχαρίας Ρόχας (Γκούσταβ), Αγάπη Μανουρά (Θέκλα), Μιχάλης Μαρκάτης (Άντολφ). Ισχύουν εισιτήρια Ο Γ.Α. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ και 8 ευρώ (μαθητικό – φοιτητικό – πολυτεκνικό) Πληροφορίες: τηλ.: 2821044256 (δύο ώρες πριν από κάθε παράσταση).

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΙΑΝΩΝ
Κοπή βασιλόπιτας

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δελιανών αύριο, Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στο κέντρο ´Παπαδερός´ στο Δαρμαροχώρι. Ζωντανή μουσική από τους Μάρκο Ρενιέρη και Γιάννη Πολυχρονάκη και το συγκρότημά τους. Θα χορέψει Ομάδα από τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων. Τα  έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ .

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Πανηγυρικός εορτασμός
των Τριών Ιεραρχών

Τους Τρεις Ιεράρχες, Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας και Προστάτες της Παιδείας του Γένους μας, τιμά και εορτάζει πανηγυρικά η Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι. Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη απονομή αριστείων – βραβείων προόδου καθώς και υποτροφιών σε ιεροσπουδαστές της σχολής.

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
Γνωριμία με τη συγγραφέα
Βούλα Μάστορη

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη γνωστή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας Βούλα Μάστορη είχαν πριν λίγες μέρες οι μαθητές του Γυμνασίου Κολυμπαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Σχολική Βιβλιοθήκη και στην αίθουσα τελετών του σχολείου. Στον χώρο υπήρχε και έκθεση βιβλίου με έργα της συγγραφέως.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα