25.4 C
Chania
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025

Συσκέψεις… επί συσκέψεων

Πυρετός συσκέψεων για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Γαύδου, η οποία παραμένει χωρίς επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση από την 1η Ιουλίου 2010.
Συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων για το θέμα πρόκειται να συγκαλέσει έπειτα από συνεννόηση με το Υπουργείο ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, την ερχόμενη Παρασκευή ή Δευτέρα. Σκοπός της συνάντησης είναι να καταλήξουν οι φορείς σε μια κοινά αποδεκτή πρόταση για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η οποία θα σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο και στη συνέχεια στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα.
Η παραπάνω εξέλιξη προέκυψε έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας μεταξύ της υφυπουργού Ελπίδας Τσουρή και φορέων των Χανίων.
Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Βουλγαράκης, οι δήμαρχοι Γαύδου και Σφακίων κ. Λαμπάκης και Πολάκης αντίστοιχα, οι βουλευτές κ. Δαμιανάκης, Κουρουπάκη και Μαρκογιαννάκης (ο κ. Βαλυράκης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), εκπρόσωποι της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΝΔΥΚ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο κ. Βουλγαράκης χαρακτήρισε «θετική» τη σύσκεψη τονίζοντας ότι από όλους τους φορείς εκφράστηκε η βούληση να επιλυθεί σύντομα το θέμα: «Καταλήξαμε ότι το θέμα πρέπει να το κλείσουμε οπωσδήποτε και να μην επαναληφθεί το περυσινό φαινόμενο», είπε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε: «Για να έχουμε, όμως, μια ολοκληρωμένη πρόταση μάς ζήτησε η υπουργός να κάνουμε μια συνάντηση στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, ώστε να γίνει μία πρόταση, η οποία θα υποβληθεί στην υπουργό και από εκεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο θα λάβει μια οριστική απόφαση».
Στο μεταξύ, σε γραπτή δήλωσή της για το ίδιο θέμα η βουλευτής Χανίων, Ευαγγελία Κουρουπάκη, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι απαραίτητο όχι μόνο να υπάρξει άμεσα, ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου με την Κρήτη, αλλά η σύνδεση αυτή θα πρέπει να πληρεί και όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας».
Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα