ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ
Σύλληψη για ναρκωτικά
Εναν 34χρονο ημεδαπό συνέλαβαν προχθές το βράδυ άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων στον Γαλατά. Ο συλληφθείς εντοπίστηκε να κατέχει μικροποσότητα ηρωίνης.
32ΧΡΟΝΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ
Συνελήφθη για οπλοκατοχή
Στη σύλληψη ενός 32χρονου άνδρα με την κατηγορία της οπλοκατοχής προχώρησαν προχθές το πρωί άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Χανίων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος οδηγώντας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία γεμιστήρα και είκοσι πέντε φυσίγγια πιστολιού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Πολίτες έπιασαν ´τσαντάκια´
Στο κρατητήριο οδηγήθηκε ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκου, καθώς ακινητοποιήθηκε από πολίτες στα Χανιά την ώρα που αφαιρούσε την τσάντα μιας αλλοδαπής γυναίκας που βάδιζε πεζή. Άνδρες του Τ.Α.Ε. Χανίων έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 19χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
Τραυματισμός σε τροχαίο
Μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε προχθές το πρωί στην παλαιά εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, στο ύψος της Γεωργιούπολης. Συγκεκριμένα, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 41χρονο αλλοδαπό, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της συζύγου του και τον ελαφρύ τραυματισμό του ανήλικου παιδιού. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων που ενεργεί την προανάκριση.
Παραλειπόμενα
από την εκδήλωση
Πειράγματα
Στο προτελευταίο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων βρισκόταν τελικά το φλουρί, το οποίο όλοι έψαχναν επί αρκετή ώρα αλλά κανείς δεν το έβρισκε. Πολλά πειράγματα ότι, ίσως φέτος καταφέρει να βρει κτήριο για το Ιστορικό Αρχείο Κρητης, δέχτηκε η προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, στην οποία ´έπεσε´ το τυχερό φλουρί.
Αβρότητες
Κατά το μοίρασμα της πίτας, όταν έφτασε η σειρά των τοπικών κοινοβουλευτικών βουλευτών, αναφέρθηκε ότι θα κοπούν μόνο τρία κομμάτια. Ετσι προσπέρασαν την κα Λίτσα Κουρουπάκη, πρώτη επιλαχούσα από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, που καταλαμβάνει τη θέση του Μανώλη Σκουλάκη στη Βουλή, η οποία περίμενε στη σειρά και απευθύνθηκαν στον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, όμως, τόνισε ότι: ´Προηγείται η κυρία´ και προθυμοποιήθηκε να παραχωρήσει το δικό του κομμάτι. Τότε ακούστηκε κάποιος να λέει ότι ´η κυρία δεν έχει ορκιστεί (βουλευτής)…´.
Και ο κ. Μαρκογιαννάκης ανταπάντησε: ´Στην ουσία είναι (βουλευτής)´, εννοώντας την κα Κουρουπάκη. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, η ορκωμοσία της κας Κουρουπάκη αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου.
…Και σπόντες
´Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με δύναμη, υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα. Και του χρόνου όλοι πάλι να είμαστε εδώ´, ανέφερε στο τέλος της ομιλίας του ο νέος αιρετός περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει: ´Γιατί είπε ο αγαπητός Γρηγόρης (Αρχοντάκης) να έρχομαι κάθε χρόνο… Θα βαρεθείτε να με βλέπετε να έρχομαι στα Χανιά. Γιατί αλίμονο αν έρχομαι μόνο μια φορά τον χρόνο. Θα είμαστε κάθε εβδομάδα στα Χανιά σε συνεργασία με όλους τους φορείς´.
´Και πραγματικά μπορούμε να συνεργαστούμε και να κάνουμε πράξη το όραμά μας´, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης που, όπως φαίνεται, ´δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω´…
Ελ. Φ.
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Συμβασιούχοι ζητούν
μονιμοποίηση
Τη συμπερίληψή τους στους 80 διορισμούς, που έχει αποφασισθεί να γίνουν στον Δήμο Χανίων, ζητούν 35 συμβασιούχοι διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
Σε υπόμνημά τους προς τον δήμαρχο Χανίων, οι συμβασιούχοι επισημαίνουν ότι ´εκ της φύσεως της εργασίας μας καλύπτουμε προφανώς πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου´, τονίζοντας ότι ´θεωρούμε δίκαιο και ηθικό το αίτημα να συμπεριληφθούμε, όχι απλώς λόγω της προγενέστερης εμπειρίας μας αλλά και επειδή θα διευκολυνθεί ο Δήμος να μην έχει με την έναρξη της νέας θητείας δικαστικές εμπλοκές που θα προκαλέσουν δυσλειτουργίες στην όλη λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας´.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Ενοποίηση πληροφοριακών
συστημάτων
Δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές με το κοινό σήμερα στον νέο Δήμο Πλατανιά και στις Δημοτικές Ενότητες Κολυμπαρίου – Μουσούρων και Βουκολιών, λόγω ενοποίησης των πληροφοριακών τους συστημάτων.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ
Πανηγυρική συνεστίαση
Πανηγυρική συνεστίαση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας διοργανώνει ο Ροταριανός Ομιλος Χανίων στο κοσμικό κέντρο ´Flamingo Road´ (τέρμα Παπαναστασίου στα Λενταριανά) την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, στις 9.30 το βράδυ, με την ευκαιρία της επίσκεψης του διοικητού της 2470 περιφέρειας του διεθνούς Ρόταρυ.
Οπως ανακοίνωσε ο Ροταριανός Ομιλος Χανίων κατά τη διάρκεια της συνεστίασης:
Α) Θα μιλήσει ο διοικητής του Ρόταρυ της 2470 περιφέρειας ροτ. Ιωάννης Ηλιάκης με θέμα: «Ρόταρυ ? Εθελοντισμός – Αναγκαιότητα συνεργασίας με Τοπική Αυτοδιοίκηση και κράτος».
Β) Το Διεθνές Ρόταρυ εορτάζει και αφιερώνει κατ? έτος τον μήνα Ιανουάριο ως τον μήνα της Παγκόσμιας Ειρήνης και κατανόησης. Ως εκ τούτου ο Ομιλος θα κάνει σχετική ποιητική αναφορά από τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό – ποιητή και λογοτέχνη κ. Νικόλαο Μαραγκουδάκη.
Γ) Θα παρουσιαστεί το κοινωνικό έργο του Ομίλου από τη ροταριανή Τυλλιανάκη Δήμητρα (φωτογραφικό ρεπορτάζ από τη διοργάνωση των Απολλωνίων 2010 με σκοπό τη βοήθεια για τα παιδιά της Αφρικής μέσω του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τη συμμετοχή μας στα προγράμματα πόσιμου νερού στη Sierra Leone της Αφρικής και υιοθεσίας παιδιών μέσω της Action Aid).
Δ) Θα γίνει επίσημη εισδοχή νέων μέλων.
Ε) Θα γίνουν βραβεύσεις:
´1) Της Ναυτιλιακής Εταιρείας Blue Star Ferries και του διευθύνοντος συμβούλου αυτής κ. Μιχαήλ Σακέλλου αναγνωρίζοντας άμεσα την πολύτιμη και τεράστια συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και της Κρήτης γενικότερα με τη δρομολόγηση του ταχύπλοου και με σύγχρονες ανέσεις πλοίου «Blue Horizon» στη γραμμή Χανιά ? Πειραιάς και Πειραιάς ? Χανιά.
2) Του έχοντος ενεργήσει, μεταξύ άλλων, πολλαπλώς και δραστηρίως προς την ανωτέρω κατεύθυνση δημάρχου Πλατανιά Τσαγκαράκη Γεωργίου´.
ΣΤΟΝ ΟΕΚ
Αιτήσεις για συμμετοχή
στον Κοινωνικό Τουρισμό
Το Περιφερειακό Γραφείο Χανίων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας γνωρίζει στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων του Νομού Χανίων ότι θα δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός έτους 2011 μέχρι τις 31/1/2011.
Την εγκύκλιο με τις προϋποθέσεις καθώς και την αίτηση μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oee.gr ή στο Περιφερειακό Γραφείο Χανίων Ο.Ε.Ε. – Μάρκου Μπότσαρη 70. Η αίτηση υποβάλλεται στο Π.Γ. Χανίων ΟΕΕ και το σχετικό συμφωνητικό υπογράφεται υποχρεωτικά από τον πρόεδρο της ΠΕ ΟΕΕ Ν. Χανίων.