Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καταδίκη των αντισημιτικών σχολίων του Μητροπολίτη Πειραιά

Αθήνα
Έντονη ήταν η αντίδραση της ομογένειας στις ΗΠΑ, με αφορμή τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο Σεραφείμ επέρριψε την ευθύνη για τα οικονομική κρίση στην Ελλάδα στη διεθνή εβραϊκή κοινότητα. Τη θέση αυτή καταδίκασε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.
Όπως μετέδωσε η Φωνή της Αμερικής, η Αρχιεπισκοπή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά και εκφράζει την λύπη της για τις «απαράδεκτες εκφράσεις οι οποίες δεν έπρεπε καν να είχαν λεχθεί» από ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδας. «Τα εκφρασθέντα σχόλια είναι πολύ προσβλητικά και εντελώς απορριπτέα» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής καταλήγει: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία έχει ηγετικό ρόλο στον διαθρησκειακό διάλογο, επιβεβαιώνει τις από μακρού θετικές σχέσεις της με την ισραηλιτική κοινότητα εδώ και στο εξωτερικό και θλίβεται μαζί της για τις αντισημιτικές δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι αντιπροσωπευτικές ούτε των αισθημάτων και της στάσεως της ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική και ανά τον κόσμο, ούτε και του ελληνικού εθνους. Τις Άγιες αυτές ημέρες, στις οποίες εορτάζεται η ειρήνη και η καλή θέληση μεταξύ όλων των ανθρώπων, προσευχόμαστε να υπερισχύσει με τη χάρη και βοήθεια του Θεού ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση και η αγάπη».
Αμεση ήταν η αντίδραση και του προέδρου της ΑΧΕΠΑ, της μεγαλύτερης οργάνωσης ελληνικής κληρονομιάς στις ΗΠΑ, Νικόλα Καρακώστα, ο οποιός τόνισε: «Καταδικάζουμε έντονα τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τις οποίες θεωρούμε απαράδεκτες, αβάσιμες, φανατικές και στερούμενες κάθε αξίας που θα επέτρεπε την συμμετοχή τους σε δημόσιο διάλογο. Επιπροσθέτως, οι δηλώσεις αυτές είναι ανεύθυνες επειδή προήλθαν από παράγοντα με τόσο υψηλό αξίωμα στην ιεραρχία της Εκκλησίας».
Ο κ. Καρακώστας ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο να καταδικάσει τις δηλώσεις αυτές του Μητροπολίτη Περαιά Σεραφείμ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα