Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τοποθετήθηκε ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Θεσσαλονίκη
Στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του δημαρχείου, βρίσκεται από προχθές ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, το άγαλμα τοποθετήθηκε και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν. Σε δήλωσή του, άλλωστε, ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε επισημάνει ότι η τοποθέτηση του ανδριάντα είναι μια ένδειξη τιμής στον άνθρωπο και τον πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Μπουτάρης προανήγγειλε επανεξέταση του θέματος στην αρμόδια επιτροπή και επισήμανε πως θα μελετηθεί η πρόταση που είχε διατυπώσει η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» σχετικά με τη χωροθέτηση του αγάλματος στο πάρκο κοντά στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».
«Ήδη υπήρξε επικοινωνία του νέου δημάρχου με τον μελετητή της νέας παραλίας ώστε να διερευνηθεί αν η τοποθεσία αυτή είναι κατάλληλη, αν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις σχετικά με το πού θα είναι στραμμένο το άγαλμα και το πώς θα είναι ο περιβάλλων χώρος», τόνισε από την πλευρά του ο Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος από τις αρχές του χρόνου αναλαμβάνει την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα