Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Με σύνθημα ´αντιστεκόμαστε´ πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα το συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν οι δυο μεγαλύτερες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες είχαν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 μ. ως τις 3 μ.μ.
Μετά το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν κυρίως Σωματεία των ΔΕΚΟ, ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπία των εργαζομένων παρέδωσε ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων ζητείται ´η αποδέσμευση της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, η ανάκληση των διατάξεων του πρόσφατου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και η επαναφορά και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων´.
Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης, τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, την προστασία των θέσεων εργασίας, την ενίσχυση του ΣΕΠΕ, την επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και του 13ου και 14ου μισθού.
Σε ανακοίνωσή της μετά το συλλαλητήριο η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις όσο συνεχίζονται οι πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και την οικονομία σε βαθύτατη ύφεση και κρίση.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια και η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ, η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή.
´Ο πόλεμος τώρα ξεκινάει, καλούμε σε ξεσηκωμό για να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα´, δήλωσε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Εξάλλου οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα μετρό, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ και τραμ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 10 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Στάση εργασίας και στον Προαστιακό από τις 11π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. Οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις γιορτές και η απόφαση για τις επόμενες κινήσεις τους αναμένεται να ληφθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αντιδρούν στη μείωση των αποδοχών τους και σε αλλαγές που δρομολογούνται στις αστικές συγκοινωνίες με μέτρα που προβλέπουν συγχωνεύσεις, μετατάξεις περίπου 1.500 εργαζομένων και αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων από 30% έως 50%.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επίταξης λέγοντας ότι αποτελεί το έσχατο μέσο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο επίταξης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα