Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αύριο τιμάμε τον Ηρακλή Αναγνωστόπουλο

Κύριε διευθυντά,
αύριο και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Χανίων, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 68, θα τιμήσουμε τον Ηρακλή Αναγνωστόπουλο, τον πρόεδρο της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Χανίων «Η Αγία Παρασκευή». Αύριο, θα τιμήσουμε τον κ. Αναγνωστόπουλο, του οποίου οι αγώνες για την κατάκτηση μιας καλύτερης ζωής δεν σταματούν ποτέ. Γι? αυτόν τον λόγο επάξια ο Ηρακλής Αναγνωστόπουλος μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μπροστάρης σε όλους τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Από το 1962 ήταν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά γραμματέας των οικοδόμων και γραμματέας του κλαδικού τους οργάνου στο Δημοκρατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα και παλαιότερα του ανάλογου οργάνου των τυπογράφων. Μετά τη δικτατορία ο κ. Αναγνωστόπουλος εκλέγεται συνεχώς στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Είναι, επίσης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ και έχει πάρει μέρος σε όλα τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί από τα εν λόγω σωματεία. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Χανίων και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε όλα τα Ιδρύματα των Χανίων, επειδή, όπως τονίζει ο ίδιος, αγαπά τον άνθρωπο και το παιδί. Προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων επί πολλά χρόνια καθώς επίσης και στο Θεραπευτήριο Χρονιών Παθήσεων Χανίων. Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος του 4ου Παιδικού Σταθμού, πρόεδρος στο 1ο, 2ο και 3ο ΚΑΠΗ και σύμβουλος και στα πέντε ΚΑΠΗ των Χανίων.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι ο μοναδικός αντιπρόσωπος στην Κρήτη που πήγε στην Αθήνα και πήρε μέρος στο συνέδριο για την ίδρυση των ΚΑΠΗ στην Ελλάδα. Διετέλεσε, επίσης, αντιπρόεδρος και μετέπειτα πρόεδρος του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Χανίων και πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Χανίων. Ο κ. Αναγνωστόπουλος ήταν επίσης ένα εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΙΝΚΑ Χανίων. Διετέλεσε, επίσης, ταμίας του Ινστιτούτου Καταναλωτών και του σημερινού Συνεταιρισμού ΙΝΚΑ Χανίων. Ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι επίσης ένα εκ των ιδρυτικών μελών του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Χανίων.
Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος ποτέ δεν πήρε χρήματα για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε, παρόλο που λαμβάνει μόνο μια μικρή σύνταξη του ΙΚΑ.
Αύριο θα τιμήσουμε τον κ. Αναγνωστόπουλο, τον άνθρωπο που υπηρέτησε και εξακολουθεί να υπηρετεί ανιδιοτελώς τον άνθρωπο, διότι απλώς του αρέσει να προσφέρει ό,τι μπορεί στον άνθρωπο. Οι αγώνες του τον έφεραν μάλιστα το 1997 μέχρι το Αμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου μαζί με άλλους δυο συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο Χανίων, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην ανεργία, τη φτώχεια και τη σκληρή πολιτική της λιτότητας στο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο που έλαβε χώρα εκεί.
Αύριο θα τιμήσουμε τον άνθρωπο που έχει να επιδείξει μόνο αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς συμβιβασμούς.

Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, δημοσιογράφος, συνδικαλιστής με τον συνδικαλιστικό φορέα εργαζομένων στον δημόσιο τομέα UNISON (Βρετανίας)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα