Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Συγκέντρωση ζωόφιλων

Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου η δίκη του ατόμου, που, όπως αναφέρουν οι Ζωοφιλικοί Σύλλογοι, ´με τα ίδια του τα χέρια και με αμβλύ όργανο εξόρυξε τα μάτια του ποιμενικού του σκύλου´.
Η  αναβολή δόθηκε, ως εξ άλλου αναμενόταν, από το Δικαστήριο  κατόπιν αιτήματος του ιδίου, λόγω απουσίας του δικηγόρου του.
Μέσα και έξω από το Ειρηνοδικείο του Αγίου Νικολάου είχαν συγκεντρωθεί πολλές δεκάδες πολίτες, που σέβονται και προστατεύουν τα ζώα, αλλοδαποί και Ελληνες.
Μεγάλο πανό κρατούσαν ντόπιοι πολίτες, ενώ αρκετά αυτοκόλλητα με τη φράση ´Στοπ στις κακοποιήσεις´  είχαν κολληθεί στα ενδύματα των παρευρισκομένων.
Στη συγκέντρωση, επίσης, διαβάστηκε ποίημα, το οποίο έστειλαν Ολλανδοί πολίτες, οι οποίοι πληροφορήθηκαν μέσω ίντερνετ την αποτρόπαια πράξη του δράστη και αφιέρωσαν το ποίημα αυτό στο κακοποιημένο σκυλί.
Μικρή αναφορά – ομιλία   στα θέματα της κακοποίησης των ζώων στην Κρήτη και στη χώρα έκανε εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 106 Ζωοφιλικών Σωματείων, αντιπροσωπία της οποίας συναντιέται αύριο, στις 12 το μεσημέρι, με πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Πέμπτη με την υφυπουργό κα Μιλένα Αποστολάκη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα συζητηθούν οι προτάσεις για όλα τα θέματα των ζώων και εφ? όλης της ύλης.
Στη συνέχεια η ίδια αντιπροσωπία, από τις Αν. Μπομπολάκη του Συλλόγου Χανίων ´Η προστασία των ζώων´ και Μ. Χουστουλάκη του Συλλόγου ´Ζωφόρος Ηρακλείου´ καθώς και την πρόεδρο του Ζωοφιλικού  Συλλόγου Ελούντας ´PAWS´, μετέβησαν στην Εισαγγελία Νεαπόλεως και συζήτησαν με την αρμόδια εισαγγελέα κα Πολιτάκη.

1 Comment

  1. eilikrina ntrepomai pia na leo oti eimai kritikia exaitias olon ton apolitiston kai amorfoton ktinon pou bgazoun thn ” palikaria tous” se anuperaspista zoa. na ton piasoun na tou kanoun to idio pragma pou ekane sto skylo gia na doume an tha xanakanei ton ” manga” ,TO KTINOS

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες