Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΝΑΡΝΙΑ: Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

(2010 ΕΓΧ 115?)
Φαντασίας, 3ο σίκουελ της επιτυχημένης σειράς ταινιών, βασισμένο στο 3ο βιβλίο από τα 7, του Κ. Σ. Λιούις
Σκην.: Μάικλ Άπτεντ Μουσ.: Ντέιβιντ Άρνολντ Ηθ.: Μπεν Μπέρνς, Σκάνταρ Κέινς, Τζόρτζι Χένλεϊ, Γουίλ Πάουλτερ, Λόρα Μπρεντ, Γκάρι Σουίτ

Ο Έντμουντ και η Λούσι, μαζί με τον εξάδερφό τους Γιουστέις, τον μεγαλοπρεπή φίλο τους Κάσπιαν και ένα ριψοκίνδυνο ποντίκι με το όνομα Ρίπιτσιπ, βρίσκονται ξαφνικά μέσω ενός πίνακα ζωγραφικής, επιβάτες στο πλοίο «Ο Ταξιδιώτης της Αυγής». Η αποστολή τους, από τα αποτελέσματα της οποίας εξαρτάται και η μοίρα ολόκληρης της Νάρνια, τους οδηγεί σε μυστηριώδη νησιά, σε μοιραίες αναμετρήσεις με μαγικά πλάσματα και απειλητικούς εχθρούς, αλλά και στην επανασύνδεση με τον φίλο και προστάτη τους, το λιοντάρι Άσλαν?
Η ταινία είναι βασισμένη στο 3ο από τα 7 συνολικά βιβλία της σειράς «Το Χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις, που εκδόθηκαν μεταξύ του 1950 – 1956 και που μέχρι σήμερα, έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.
Ευθυγραμμισμένη με τους προγόνους των δυο προηγούμενων γενιών της και καθοδηγούμενη από την αχαλίνωτη φαντασία του Λιούις, η ταινία διατηρεί την ίδια μαγική ατμόσφαιρα, με τα ομολογουμένως, εξαιρετικά και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας ειδικά εφέ σε παρέλαση. Μνημειώδης δράση και συνεχείς ανατροπές, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του 3ου αυτού μέρους, άξια και ικανά να διεγείρουν την εφηβική φαντασία, στην οποία εξάλλου απευθύνονται οι παραγωγοί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα