Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εορτασμός Αγίου Νικολάου

Με επισημότητα εόρτασε και φέτος το Πολεμικό Ναυτικό τον προστάτη του, Αγιο Νικόλαο. Η εορταστική τελετή έλαβε χώρα στον Ναύσταθμο Κρήτης, στις εγκαταστάσεις του Ν.Ν.Κ., στη Σούδα και στην οποία παρευρέθησαν πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και πλήθος κόσμου.
Η τελετή ξεκίνησε με λειτουργία στην οποία χοροστάτησαν οι μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου και Κισάμου  και Σελίνου, κ. Δαμασκηνός και κ. Αμφιλόχιος. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, ενώ  ακολούθησε η ανάγνωση της ημερησίας διαταγής από τον διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης, Γιώργο Μαρκουλάκη. Ο κ. Μαρκουλάκης, μεταξύ των άλλων, υπογράμμισε ότι”με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια γιορτάζουμε όπως κάθε χρόνο διπλή εορτή. Ο ναυτικός κόσμος της πατρίδας μας γιορτάζει τον προστάτη του Αγιο Νικόλαο και τις νικηφόρες ναυμαχίες της Ελλης και της Λήμνου. Η σκέψη κάθε Ελληνα ναυτικού στρέφεται με ευλάβεια στη σεμνή μορφή του Αγίου που η εικόνα του κατέχει περίοπτη θέση στη γέφυρα κάθε πλοίου”.
Ο κ. Μαρκουλάκης τόνισε, επίσης, ότι” εμείς τα στελέχη του σύγχρονου Ναυτικού γνωρίζουμε την εύθυνη που έχουμε απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στην αποστολή μας αξιοποιώντας όσο το δυνατό καλύτερα τους κόπους και την προσφορά του ελληνικού λαού, για να μας εξασφαλίζει σύγχρονα πλοία με τις απαιτούμενες δυνατότητες. Με την επιμονή και εμμονή στον σκοπό, αν απαιτηθεί, δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες του για να μη χαθεί το πολύτιμο αγαθό που οι πρόγονοί μας, μας χάρισαν: Την ελευθερία”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα