Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Μήνυμα ανθρωπιάς

Μήνυμα ανθρωπιάς έστειλε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Διεθνής Κρητική Κοινότητα η οποία, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, διοργάνωσε και φέτος χριστουγεννιάτικο παζάρι με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των Ιδρυμάτων της πόλης.  
Το παλιό Τελωνείο ντύθηκε γιορτινά και οι εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.
Είδη δώρων, κοσμήματα, χειροτεχνίες, κεράσματα και γλυκά, μαζί με πολλά άλλα αντικείμενα βρίσκονταν στους πάγκους που είχαν στηθεί, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τον Αγ. Βασίλη και να περάσουν ευχάριστες στιγμές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από παζάρι θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κ.Η.Φ.Α.Π. «Μεγαλόχαρη», του Ο.Δ.Η.ΚΟΙ.Π. και άλλων Ιδρυμάτων.
«Ο Σύλλογος υπάρχει πάνω από 20 χρόνια και πάνω από δέκα χρόνια οργανώνουμε μαζί με τον Δήμο Χανίων το Χριστουγεννιάτικο παζάρι για να μαζέψουμε λεφτά για φιλανθρωπικά Ιδρύματα στα Χανιά και την Κρήτη», σημείωσε η πρόεδρος Κρητικής Διεθνούς Κοινότητας κα Ντέμπρα Παπαντίνος και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να βοηθηθούν, μεταξύ άλλων, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, παιδιά που πάσχουν από αυτισμό, καρκίνο και άλλες σοβαρές παθήσεις. «Ο,τι μπορούμε θα κάνουμε. Πέρυσι μαζέψαμε πάνω από 15.000 ευρώ και φέτος προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο», ανέφερε καταλήγοντας.  
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος πρόεδρος του ΟΔΗΚΟΙΠ, Βαγγέλης Σαματάς, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που για μια ακόμα χρονιά οι άνθρωποι της Διεθνούς Κρητικής Κοινότητας βοηθούν τα διάφορα Ιδρύματα της πόλης μας και τον Δήμο. Αυτό είναι μια νότα αισιοδοξίας σε μια δύσκολη εποχή που έρχεται και θα πρέπει να ξέρουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε βοηθώντας ο ένας τον άλλο και κοιτάζοντας δίπλα μας ποιοι άνθρωποι θέλουν τη βοήθειά μας».
Ο κ. Σαματάς υπογράμμισε ακόμα ότι «σε αυτή την εποχή τους χρειαζόμαστε όλους για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας», ενώ κάλεσε όλους τους Χανιώτες να «κοιτάξουν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας».
Από την πλευρά της Διεθνούς Κρητικής Κοινότητας η Μπρέντα Μπαξτ ανέφερε ότι φέτος το παζάρι είναι πιο πλούσιο από πέρυσι και πρόσθεσε ότι από τις προσφορές που έχουν γίνει ήδη έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό με σκοπό την ενίσχυση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα