Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αφιέρωμα στον ποιητή των θαλασσών

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή των θαλασσών, του Νίκου Καββαδία, ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για τη Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα θεάτρου του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων.
Αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή έκανε η φιλόλογος Μαρία Κορφιάτη, ενώ τραγούδια του τιμώμενου δημιουργού απέδωσε η Χορωδία Χανίων.
Όπως ανέφερε η κα Κορφιάτη ´είναι η τρίτη φορά που συνεργάζομαι με τον Σύνδεσμο για τη Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη. Φέτος διοργανώνουμε εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας ποιητή Νίκου Καββαδία στην επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννησή του. Η ποίηση του Καββαδία είναι ταξιδιωτική, κοσμοπολίτικη με έντονα εξωτικά στοιχεία. Σ? αυτό έχει επηρεαστεί από τους Ουράνη, Αγρα και Καρυωτάκη. Ο στίχος του είναι συντηρητικός, παραδοσιακός, όμως η μουσικότητα, η υποβλητικότητα και η ανατρεπτικότητα του Καββαδία είναι αυτά που δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην ποίησή του´.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η  Χορωδία Χανίων απέδωσε τρία από τα πιο γνωστά τραγούδια σε ποίηση του Νίκου Καββαδία όπως ´O Σταυρός του Νότου´, ´Federico Garcia Lorca´, ´Πικρία´, ενώ οι ερμηνευτές Κώστας Χαζηράκης και Τέρυ Στυλιανουδάκη τραγούδησαν ´Fata Morgana´ και ´Ιδανικός και ανάξιος εραστής´.  
Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα