29.5 C
Chania
Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025

Σύσκεψη ενάντια στην περαίωση

Η Γραμματεία Χανίων της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ) καλεί τους μικρούς ΕΒΕ και τους εργαζομένους με «μπλοκάκι» να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στο φορομπηχτικό μέτρο της περαίωσης και να πάρουν μαζικά μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρεται:
´Η καπιταλιστική κρίση, που βιώνουμε και στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως αφορμή για την άρχουσα τάξη να βάλει σε εφαρμογή τα προαποφασισμένα και συμφωνημένα σχέδια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας, το Σύμφωνο Σταθερότητας κ.λπ.
Το μνημόνιο, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτα άλλο από την εγγύηση προς τους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους ότι αυτά που μας άρπαξαν χτες και μας «δάνεισαν» σήμερα, θα τους τα επιστρέψουμε αύριο με τα πανωτόκια, σε μια αειφόρο ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών τους.
Στη σύσκεψη καλούμαστε να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα που στόχο θα έχουν να διαμηνύσουμε την αντίθεσή μας τόσο στο μέτρο της περαίωσης, όσο και στη γενικότερη πολιτική που μας ωθεί στην οικονομική άβυσσο και την εξαθλίωση.
Τα αιτήματα είναι: Να μην περάσει η περαίωση. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ, 40.000 ευρώ για οικογένεια, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%. Εκτακτη εισφορά στο μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Καμία αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης».
Η Π.Α.ΣΥ.
Ως ´φορομπηχτικό και άδικο για τους μικρομεσαίους αγρότες´ χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της το μέτρο της περαίωσης η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (Π.Α.ΣΥ.).
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων για την περαίωση ότι ´σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της μικρομεσαίας αγροτιάς της χώρας μας. Να μην πληρωθεί από κανέναν και να αποσυρθεί τώρα´.
Η Π.Α.ΣΥ. καλεί τους αγρότες να συστρατευτούν στο πλευρό του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ και να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που οργανώνει η ΠΑΣΕΒΕ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα