Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Χανιώτες με φαντασία και γούστο!

Του Κων/νου Κ. Κνιθάκη

Πριν λίγες ημέρες έτυχε να επισκεφθώ -μετά από πρόσκληση- την οικία ενός φυσιολάτρη, του κ. Γιώργου Μυλωνάκη στον Πλατανιά. Μου είχαν πει ότι θα δω ομορφιές. Αλλά αυτό το οποίο συνάντησα ήταν πέρα από κάθε υποθετική σκέψη!
Στην άκρη του επικλινούς εδάφους με θέα προς τα Θοδωρού στέκεται μία οικία, η αρχιτεκτονική της οποίας μοιάζει να είναι παρμένη από κάποια ταινία γυρισμένη στην υποτροπική ζώνη. Καλιφόρνια, Μεξικό, κάτι τέτοιο. Διάφορα είδη από φοίνικες και τροπικά φυτά κοσμούν τον γύρο χώρο.
Λίμνη με καταρράκτες και διάφορα είδη υδρόβιων πτηνών δένουν αρμονικά με το περιβάλλον. Κύκνοι, καναδέζικες χήνες, αγριόπαπιες… πανδαισία. Καθώς είναι νύχτα, τα φώτα δίνουν μία όψη παραμυθένια όπως το νερό κυλά από τις πέτρες και τα υδρόβια λούονται! Διάφορα ζευγάρια εξωτικών παπαγάλων σε διαμερίσματα κατοικίας πτηνών δείχνουν την αγάπη και το μεράκι του ζωόφιλου για είδη όπως Κακατούες Αυστραλίας, μεγαλόσωμοι μακάο Αμερικής, Τουκάν και άλλα πολλά.
Καθαριότητα, πράσινο, μεγάλοι χώροι και πολύ έρωτας για τη φύση, συνθέτουν ένα απίστευτα όμορφο σύνολο, αντάξιο ευρωπαϊκών πάρκων.
Και για να μην το ξεχάσω: Το θαλάσσιο ενυδρείο με τα τροπικά ψάρια, εντός της οικίας με την όλη διακόσμηση δηλώνουν άνθρωπο καλλιτέχνη!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα