Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Δεν φταίει το Ηράκλειο, η κεφαλή μας φταίει

Κύριε διευθυντά,
παραφράζοντας τον Όργουελ που στη Φάρμα των Ζώων αναφέρει ότι «όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα», μπορούμε να πούμε ότι για τη σημερινή οικονομική και πολιτική χρεοκοπία του τόπου, όλα τα κόμματα είναι υπεύθυνα, αλλά μερικά πολύ περισσότερο από τα άλλα.
Χωρίς να απαλλάσσονται από την ευθύνη τα κόμματα της Αριστεράς την κύρια ευθύνη φέρουν τα δυο κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν τον τόπο. Από αυτά πάλι την κύρια ευθύνη φέρει η συντηρητική παράταξη  με την αποθέωση του πελατειακού κομματικού κράτους που πάντα είχε σαν ιδεολογία και πρακτική, εξαγοράζοντας και διαφθείροντας συνειδήσεις ώστε όχι μόνο χρεοκόπησε τη χώρα τα πεντέμισι χρόνια της τελευταίας διακυβέρνησής της ανεβάζοντας το χρέος κατά 180 δισ. ευρώ και ανοίγοντας το έλλειμμα πάνω από το 15% όπως αναμένεται να ανακοινώσει η Γιούροστατ από μέρα σε μέρα αλλά την έφτασε και στα πρόθυρα της κοινωνικής απόγνωσης και κατάρρευσης . Το χειρότερο όμως για τον τόπο, είναι ότι για μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα, συνεχίζει να εξαπατά τον λαό όπως με τη διπλή στάση της για το μνημόνιο και το δάνειο των 110 δισ., με το ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες, ότι το έλλειμμα του 15% και πάνω που αναμένεται να ανακοινώσει η Γιούροστατ για το 2009 είναι κυβερνητικής κατασκευής κ.λπ.
Αυτή η παράταξη διεκδικεί στον δεύτερο γύρο της Κυριακής τον Νέο Δήμο Χανίων με τον κ. Αρχοντάκη, ο οποίος παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος από τη στιγμή που η κα Μπακογιάννη – Μητσοτάκη δεν κατόρθωσε να πάρει την ηγεσία της Ν.Δ. όπως ο ίδιος είπε (άρα αν η εν λόγω κυρία ήταν πρόεδρος της Ν.Δ. θα παρέμενε εκεί), αλλά και όλο το επιτελείο του αποτελείται από ανθρώπους της ίδιας λογικής και πρακτικής. Αν παρ? ευχή πλειοψηφήσει την Κυριακή τότε ο νέος διευρυμένος Δήμος θα στελεχωθεί, σχεδιασθεί και κτιστεί στα πρότυπα του πελατειακού της συστήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή των Χανίων.
Εδώ έρχεται η ευθύνη του κάθε Έλληνα. Σε ποιους αναθέτει με την ψήφο του να σχεδιάσουν και καθορίσουν το μέλλον του τόπου; Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη δεν θα φταίει κανείς άλλος. Ούτε οι πολιτικοί, μα ούτε και οι Αμερικανοί ούτε η Μέρκελ μα ούτε και οι Ηρακλειώτες. Γιατί οι τελευταίοι την πόλη τους δεν τη φτιάζουν ούτε με τα μέσα ούτε με συνωμοσίες ούτε με σκοτεινές δυνάμεις αλλά με άξιες ηγεσίες που εκλέγουν.
Τελειώνοντας καταλήγω ότι «Ο κ. Αρχοντάκης δεν πρέπει να εκλεγεί δήμαρχος Χανίων» .

Μανούσος  Τσαφαράκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα