Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Η τρίτη ηλικία μπορεί και θέλει κοινωνική συμμετοχή

«Από τον Σύλλογο των Συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε., των ενοποιημένων ταμείων ΤΕΒΕ ? ΤΑΕ ? ΤΣΑ κ.ά. Χανίων, προς τους υποψηφίους αυτοδιοικητικούς των ενοποιημένων Δήμων, κύρια, του Δήμου Χανίων».
Έχουμε δεδομένη την ύπαρξη της 3ης ηλικίας, που έχουν φύγει από την ενεργό εργασιακή δράση λόγω συνταξιοδότησης. Σοβαρός αριθμός με γνώσεις και δυναμισμό θέλουν να παραμείνουν ενεργοί πολίτες σε κοινωνικές δραστηριότητες. Ο εθελοντισμός για δράση στη συνέχεια της ζωής των, πρυτανεύει στον εσωτερικό τους κόσμο για την υγεία της ίδιας της ζωής των. Απευθυνόμαστε σ? όλους τους αυτοδιοικητικούς υποψηφίους να ανταλλάξουμε απόψεις σε θέματα της 3ης ηλικίας, αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Σύλλογός μας, που ως θέσεις έχει, συνταξιοδότηση ΝΑΙ γιατί είναι εργασιακό ανταποδοτικό δικαίωμα πολύχρονης επαγγελματικής βιοπάλης. Αποστράτευση όμως από τα κοινωνικά δρώμενα ΟΧΙ, γιατί θέλουμε να δίνουμε ζωή στην ίδια τη συνέχεια της ζωής.
Προσπαθούμε να αναδείξουμε τον εθελοντισμό ως βασική αρχή προσφοράς από τους έχοντας νοητική και οργανική ικανότητα προς τους έχοντες ανάγκη αυτών των πολύτιμων προσφορών. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμενοι χωρίς κανένα συντονισμό από διευρυμένο φορέα, εμπλουτιζόμαστε με το πνεύμα συναδελφικής αλληλεγγύης, διεισδύουμε και κατά το δυνατόν συμπαραστεκόμαστε σε συναδέλφους με ειδικά φορτισμένα προβλήματα οικονομικού, κοινωνικού και ηθικο-πνευματικού χαρακτήρα. Αναζητούμε αρωγούς στις προσπάθειές μας αυτές από φορείς κοινωνικούς. Μέσα σ? αυτούς είναι και οι αυριανές μας Τοπικές Αυτοδιοικήσεις που μπορούν να γίνουν και συντονιστές των επιδιώξεών μας. Κάποιες σκέψεις, που προεκλογικά καταθέτουμε ως συνταξιουχικές οργανώσεις, πολύ θα θέλαμε όλοι οι συνδυασμοί να τις μελετήσουν, να τις εντάξουν στα προγράμματά τους και να αυτοδεσμευτούν για τις αυτοδιοικητικές επιλογές απ? αυτών μετεκλογικά.
Προτείνουμε τη δημιουργία ενός ΓΡΑΦΕΙΟΥ καταγραφής και αξιοποίησης του εθελοντισμού της 3ης ηλικίας, κύρια τη χρονική περίοδο, αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή των από υγιείς οργανικά και νοητικά ικανούς και δυνατούς σε γενικές και επιμέρους γνώσεις και που εντάσσονται στη φιλοσοφία, ΔΡΑΣΗ στη συνέχεια της ΖΩΗΣ για την ίδια τη ΖΩΗ μας ποιοτικά ως άτομα και ως κοινωνικά σύνολα.
Eπ? αυτών εάν τις σκέψεις μας αυτές τις αξιολογήσετε θετικές και προτίθεστε σοβαρά να τις εντάξετε στα προγράμματά σας προεκλογικά και μετεκλογικά, οι υπάρχουσες συνταξιοδοτικές οργανώσεις είναι έτοιμες και πρόθυμες να συνεργαστούν μαζί σας.
Η οικονομική κρίση διάρκειας απ? ό,τι διαφαίνεται και ο συνεχόμενος εκφυλισμός αξιών, εγκυμονούν κινδύνους πολιτικών και κοινωνικών διαταραχών.
Με θάρρος ο συνταξιούχος καλείται να ζητά το δίκιο του βγαίνοντας και στους δρόμους διεκδικώντας.
Με φιλικές διαβλέψεις, προσανατολίζεται ο συνταξιούχος ζητώντας συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων πολιτικών και κοινωνικών διαταραχών.
Υ.Γ. Πόσο αλήθεια φταίω εγώ ο συνταξιούχος για τα κακώς κείμενα και τα κακώς ερχόμενα;

Παντελής Χίνος,
πρόεδρος Συντ/χων Ο.Α.Ε.Ε. Χανίων

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες