Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ποιος πυροδοτεί τις κινητοποιήσεις;

Κύριε διευθυντά,
αυτές τις μέρες έχει ξεσηκωθεί η μαθητιώσα νεολαία του Νομού μας.
Καθημερινά ακούμε για καταλήψεις Λυκείων και Γυμνασίων. Βλέπουμε καθιστικές διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις στους δρόμους της πόλης κ.λπ. κ.λπ. Η νεολαία διεκδικεί τα αυτονόητα. Τη μόρφωσή της σήμερα, το μέλλον της αύριο…
Κι όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κακίζουν τη νεολαία, που μιλούν για υποκινούμενες κινητοποιήσεις, για ´χαβαλέ´ κ.λπ. κ.λπ.
Αλλά ποιος άλλος μπορεί αλήθεια να γνωρίζει περισσότερο, απ? όσο οι ίδιοι οι γονείς τις συνέπειες που έχει η απώλεια διδακτέου χρόνου για τη σημερινή μάθηση και για το αυριανό μέλλον των παιδιών τους;
Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα ´Χανιώτικα νέα´ (20/10), ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από συνάντηση που είχε και με τους άλλους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίστηκε να στείλουν υπόμνημα διαμαρτυρία στους προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι γονείς θα συνεχίσουν να διεκδικούν ασφαλή σχολεία για τα παιδιά τους, δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, την οποία πληρώνουν ακριβά με τους φόρους σ? ένα κράτος που κρύβει τη μείωση των δαπανών για την παιδεία με το ελκυστικό σύνθημα ´πρώτα ο μαθητής´ κ.λπ.
Τι άλλο ζητούν, τι διεκδικούν τα παιδιά μας με τις κάθε λογής κινητοποιήσεις τους;
Τις καταλήψεις και τις λοιπές κινητοποιήσεις τις υποδαυλίζει αυτή η ίδια η κυβερνητική πολιτική. Αυτή η πολιτική πρέπει ν? αλλάξει. Να δοθούν χρήματα για τα παιδιά. Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που η κα Διαμαντοπούλου προωθεί και η οποία προβλέπει την ποινικοποίηση των μαθητικών εκδηλώσεων. Ο αγώνας για τη μάθηση, ο αγώνας για το καλύτερο μέλλον της νεολαίας δεν αναστέλλεται, δεν φυλακίζεται.
Αργυρώ Κοκοβλή


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα