Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμπλοκή “αιωνίων” στο κέντρο των Χανίων

Στη σύλληψη 20 νεαρών ατόμων προχώρησαν προχθές το βράδυ οι Αστυνομικές Αρχές,  μετά από συμπλοκή οπαδών στην πλατεία 1866. Τέσσερις ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ 16 άτομα οδηγούνται σήμερα στο Αυτόφωρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, προχθές το βράδυ και μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό «70 περίπου οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν στην οδό Κορκίδη στα Χανιά και άρχισαν να εκτοξεύουν εκατέρωθεν διάφορα αντικείμενα και πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε τρία αυτοκίνητα (θραύση υαλοπινάκων) και καταστροφή ενός υαλοπίνακα καταστήματος».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό έληξε με την επέμβαση των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων, «ενώ με τη συνδρομή λοιπών αστυνομικών δυνάμεων της Α.Δ. Χανίων, Τ.Α.Ε. Χανίων και Αποκορώνου συνελήφθησαν 20 άτομα».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Α.Δ. Χανίων, πρόκειται για «19 ημεδαπούς, εκ των οποίων οι 4 ανήλικοι και οι υπόλοιποι ηλικίας από 18 έως 28 ετών καθώς και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 18 ετών». Oι 4 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι «για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά και παράβαση των Νόμων ´Περί όπλων´ και ´Περί πυροτεχνημάτων´».
Οι παραπάνω κατηγορίες προέκυψαν από αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή των νεαρών κατά τον αστυνομικό έλεγχο. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν:
– «Ένα κόκκινο σακίδιο που περιείχε 2 μαύρες κουκούλες, 5 φωτοβολίδες και μία σιδερογροθιά.
– Τρεις φωτοβολίδες.
– Δύο σιδερογροθιές.
– Έναν μεταλλικό κρίκο.
– Τρία σιδερένια πτυσσόμενα γκλοπ.
– Έξι κεφαλές τρυπανιού μήκους από 35 μέχρι 53 εκατοστά.
– Δύο ξύλινες ράβδοι, μήκους 104 και 173 εκατοστών.
Οι 16 κατηγορούμενοι κρατούνταν χθες στην Α.Δ. Χανίων και θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στο Αυτόφωρο.
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας οπαδός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο κεφάλι από αντικείμενο και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χανίων. Ο τραυματίας είχε θλαστικά τραύματα και πήρε εξιτήριο, αφού δεν υπήρχε κίνδυνος για την υγεία του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα