Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανάπτυξη με κρουαζιερόπλοια

´Η άφιξη ενός τέτοιου πλοίου είναι πολύ σημαντικό γεγονός όχι μόνο για τον Δήμο Σούδας αλλά και για ολόκληρο τον Νομό´, τόνισε ο δήμαρχος Σούδας, Γιάννης Περάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην άφιξη του κρουαζιερόπλοιου AZAMARA JOURNEY, το οποίο κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Σούδας.
Ο κ. Περάκης υπογράμμισε ακόμα ότι ´είναι σημαντικό επίσης γιατί μετά από προσπάθειες 16 χρόνων, για πρώτη φορά χωροθετήθηκαν επακριβώς οι χρήσεις στο λιμάνι. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι πάρα τις όποιες ελλείψεις στις υποδομές, του χρόνου θα έχουμε πάνω από 90 αφίξεις τέτοιων πλοίων. Απομένει, λοιπόν, στους φορείς που προγραμματίζουν την ανάπτυξη να δούνε με μεγαλύτερη σοβαρότητα τις δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Σούδας και να καταλάβουν ότι ο Νομός Χανίων έχει τρία συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης. Αυτά είναι το λιμάνι, ο ορεινός όγκος και ο υδάτινος πλούτος´.
Ο ναυτικός πράκτορας -πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού- Αντώνης Τζαγκαράκης, τόνισε ότι ´στη Σούδα, από μικρό περιφερειακό λιμάνι και έπειτα από πολλές προσπάθειες με την ανάλογη διαφήμιση στο εξωτερικό, αλλά και με τις επισκέψεις αρχιπλοιάρχων διαφόρων εταιρειών, καταφέραμε να έχουμε τέτοιου μεγέθους πλοία, αποτελώντας έτσι μοχλό οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και όχι μόνο. Ετσι η Σούδα μαζί με τα λιμάνια της Σαντορίνης, Μυκόνου, Ρόδου κ.ά. θα συγκατελέγεται σε έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς των τουριστικών πλοίων´.
Ο κ. Τζαγκαράκης πρόσθεσε ακόμα ότι ´με την προσπάθεια όλων, τοπικών Αρχών και πολιτών και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, η Σούδα θα γίνει ένα από τα ωραιότερα λιμάνια, ενώ ένας από τους στόχους μας είναι να αποτελέσει η Σούδα ένα από τα τέσσερα λιμάνια της Ελλάδος, όπου θα γίνεται αλλαγή της κρουαζιέρας, αφού η απόσταση από το αεροδρόμιο είναι πολύ μικρή και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τους επιβάτες, αλλά και τις ναυτιλιακές εταιρείες´.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ελλιμενισμού των πλοίων της εταιρείας για το 2011, λέγοντας ότι ´το AZAMARA JOURNEY είναι το πρώτο από τα 56 κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, τα οποία θα καταπλεύσουν μέσα στο 2011 στο λιμάνι της Σούδας. Συνολικά περιμένουμε πάνω από 90 πλοία διαφόρων ναυτιλιακών εταιρειών.
Το συγκεκριμένο, τώρα, κρουαζιερόπλοιο αν και υπερβαίνει σε μήκος τα 290 μέτρα θεωρείται από τα μικρά της εταιρείας. Ετσι από τα 56, τα οποία θα έρθουν στη Σούδα, τα 44 θα υπερβαίνουν τα 310 μέτρα. Στα μεγάλα πλοία η χωρητικότητά τους σε επιβάτες ξεπερνά τους 3000, ενώ έχουν και 1100 άτομα πλήρωμα. Λόγω των προβλημάτων, που έχει να κάνει με το βύθισμα του λιμανιού, τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια θα ελλιμενίζονται στην εμπορική προβλήτα με κάποιες διαμορφώσεις που θα ξεκινήσουν σύντομα όπως μας έχουν διαβεβαιώσει η τοπικές Αρχές´, κατέληξε.
Ο ύπαρχος, Αρης Μερτζάνης, από την πλευρά του τόνισε ότι: ´Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα Χανιά. Η εταιρεία μας προσπαθεί ώστε στο κοντινό μέλλον τα Χανιά να συμπεριληφθούν στους τουριστικούς προορισμούς των κρουαζιεροπλοίων της´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα