Μετά από ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Κύδωνας κέρδισε προχθές στο κλ. Χανίων τον Ηρόδοτο με 61-58, κάνοντας έτσι… καλό ποδαρικό στο παγκρήτιο πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών.
Οι γηπεδούχοι, παρ´ ότι ουσιαστικά έδιναν το πρώτο τους δυνατό ματς και έτσι, φυσιολογικά, δεν είχαν διάρκεια, έκαναν σε γενικές γραμμές καλή εμφάνιση και με μπροστάρη τον Θόδωρο Λεκάκο πήραν δίκαια το ροζ φύλλο.
Ο αγώνας είχε πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι άρχισαν με 0-8 (στο 3´), “απάντησε” με 13-0 ο Κύδωνας (στο 7´), που βρέθηκε ξανά πίσω στο 17´ (24-26), με τον Ηρόδοτο να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι το 28´ (42-43), έχοντας φτάσει τη διαφορά μέχρι και το +10 (32-42 στο 24´30´´).
Ο Ηλ. Λεκάκος με τρίποντο έβαλε ξανά μπροστά τη χανιώτικη ομάδα (45-43 στο 29´) και ο αδελφός του, Θόδωρος, μ´ ένα δίποντο και ένα τρίποντο της… έδωσε αέρα 7 πόντων (53-46) στο 32´30´´.
Μέχρι τη λήξη του αγώνα ο Κύδωνας είχε το “πάνω χέρι”, αν και ο Ηρόδοτος μείωσε στο καλάθι (58-56 στο 38´), όμως ο Θ. Λεκάκος με νέο τρίποντο έκανε το 61-56 και ενώ απέμεναν σαρανταπέντε δευτερόλεπτα. Στο 39´30´´ η ομάδα του Ηρακλείου μείωσε 61-58, που ήταν και το τελικό σκορ, αφού ακολούθησε λάθος από τους χανιώτες, 0-2 βολές από τον Αποστολίδη (προηγήθηκε σουτ του υψηλόσωμου παίκτη που δεν βρήκε στόχο και ενώ είχε ήδη καταλογιστεί το φάουλ, δηλαδή μετρούσε αν έμπαινε) τρία δεύτερολέπτα πριν την τελευταία κόρνα και ριμπάουντ από τον Λιονάκη.
Διατητές: Κατραχούρας, Σταυρουλάκης
10λεπτα: 18-10, 28-30 (ημιχρ.) 46-46, 61-58
Κύδων (Ι. Ηλιάκης): Σεβαστόπουλος, Πιαλόγλου, Μπερτίδης 4, Θ. Λεκάκος 21 (2), Πιπεράκης, Μανίγκοντιτς, Ρούτσης 1, Κατσικάρος 11, Λιονάκης 6, Ηλ. Λεκάκος 14 (2), Κατσιγαράκης, Αδοντάκης 4.
Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ι. Κόκκινου ήταν ο Β. Μαϊστρέλης, με 24 (4) πόντους.
Στ´ άλλα ματς του Α´ ομίλου είχαμε: Φιλαθλητικός – Μεσσαρά 108-50, Ανδρογέας – Ακαδημία Ρεθύμνου 67-50.
Για τη 2η αγωνιστική θα παίξουν: Ακαδημία Ρεθύμνου-Κύδων, Μεσσαρά-Ανδρογέας, Ηρόδοτος-Φιλαθλητικός.
Η πρεμιέρα στο Β? όμιλο: Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου – Χάνδακας 64-49, Ιεράπετρα – Δειλινό 64-53, Σητειακός – Χερρονάσιος 58-43. Ρεπό είχε ο Λιβυκός.
* Το Σαββατοκύριακο άρχισαν και τα πρωταθλήματα εφήβων (ο Κύδωνας έχασε εκτός έδρας 66-48 από τον Εργοτέλη), παίδων Α´ (ήττα του Κύδωνα στα Χανιά από τον Εργοτέλη με 52-68) – Β´ (εντός έδρας ήττα και για τον Α.Ο. Ακρωτηρίου, 65-68 από τον Ηρόδοτο), κορασίδων (Α.Ο. Ακρωτηρίου – Αρκάδι 32-53, ενώ αργά χθες έπαιξαν ΟΑΧ-Α.Ο. Κισάμου).
Περισσότερα για τους αγώνες αυτούς στο αυριανό φύλλο.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.