Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέλυσε η Γαλλία

Παρίσι
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των Γάλλων πολιτών στις χθεσινές κινητοποιήσεις στη Γαλλία. Περισσότεροι από 500.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, ανήμερα της γενικής απεργίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Σαρκοζί.
Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς αλλά και στα διυλιστήρια με ορατό τον κίνδυνο έλλειψης καυσίμων.  Κλειστές παρέμειναν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα σχολεία στη χώρα, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν σε ένδειξη αλληλεγγύης και οι νέοι.
Για το Σάββατο προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση Σαρκοζί -η οποία παραμένει αμετακίνητη για το συνταξιοδοτικό- βρίσκεται αντιμέτωπη και με την απειλή των συνδικάτων για κυλιόμενες απεργίες στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
Αμετακίνητη
η κυβέρνηση
Σύμφωνα με τα σχέδια του κ. Σαρκοζί, προβλέπεται η αύξηση του ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια με χρονικό ορίζοντα το 2018.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει “στα όρια αυτού που είναι δυνατό” να γίνει όσον αφορά τις παραχωρήσεις πάνω στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Ο Φιγιόν προσέθεσε ότι η κυβέρνησή του είναι “αποφασισμένη να φέρει εις πέρας” τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, παρά τις κινητοποιήσεις, που χαρακτηρίζονται από μια συμμετοχή σε επίπεδα ρεκόρ.
Ο Φιγιόν έκρινε επίσης “ανεύθυνη” την κίνηση της “άκρας αριστεράς και ενός μέρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος” να “κατεβάσουν τους 15χρονους στον δρόμο”, με αφορμή την τέταρτη αυτή ημέρα των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα