Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για τη ΔΕΥΑΒΑ

Κύριε διευθυντά,

κάποιοι θυμήθηκαν τη ΔΕΥΑΒΑ σαράντα μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές! Θυμήθηκαν τη ΔΕΥΑΒΑ εκτοξεύοντας καταγγελίες – πυροτεχνήματα, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Αν δεν γνωρίζουν τότε οφείλουν να απολογηθούν στους πολίτες για την άγνοιά τους.
Αν το πράττουν σκόπιμα, όπως προσωπικά πιστεύω, τότε οφείλουν να απολογηθούν στους πολίτες, επειδή χρησιμοποιούν το σημαντικότερο αναπτυξιακό «εργαλείο» του τόπου μας για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και μικροπαραταξιακών συμφερόντων.
Σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως εκτεθειμένοι. Και το μόνο που τελικά επιτυγχάνουν συνεχίζοντας να αναμασούν τις ίδιες ανακρίβειες, τα ίδια ψεύδη, είναι να εκτίθενται ακόμα περισσότερο.
Το σημαντικό έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΥΑΒΑ είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες:
? Είναι μία από τις καλύτερες ΔΕΥΑ της χώρας.
? Είναι μία από τις ελάχιστες, ίσως η μοναδική ΔΕΥΑ της χώρας, που δεν έχει συνάψει δάνειο.
? Είναι μία Επιχείρηση που έχει εκτελέσει με ιδίους πόρους έργα, τα οποία όφειλε να εκτελέσει η Ελληνική Πολιτεία. Συγκεκριμένα, έχει κατασκευάσει το 40% των δικτύων αποχέτευσης και το 80% των παροχετεύσεων από ίδιους πόρους εξοφλώντας άμεσα τους εργολήπτες.
? Είναι μία Επιχείρηση, οι χρήστες της οποίας απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με τη μικρότερη τιμολόγηση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ΔΕΥΑ της Κρήτης.
? Είναι μία ΔΕΥΑ την οποία καταφέραμε να λειτουργήσουμε σε χρόνο ρεκόρ από την ανάληψη των καθηκόντων μας, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε αποφύγαμε την επιβολή προστίμου από την Ε.Ε.
Θυμίζω σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ότι αν η χώρα μας θα καταδικαζόταν για τη μη λειτουργία του συγκεκριμένου έργου θα ήταν υποχρεωμένη να επιστρέψει και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατασκευή των έργων αποχέτευσης στον βόρειο άξονα.
Όσον αφορά τις καταγγελίες – πυροτεχνήματα, που θυμήθηκαν τώρα, όλως τυχαίως, ορισμένοι «αυτοδιοικητικοί», γνωστοί συκοφάντες, που στήριξαν την πολιτική τους ανέλιξη διαχρονικά στην πολιτική της λάσπης , οι οποίοι μόνο αυτοδιοικητικά δεν λειτουργούν, έχω να υπενθυμίσω τα εξής:
1. Οι απαραίτητες απευθείας αναθέσεις (που έγιναν κατά την έναρξη της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού το έτος 2007 υπό την απειλή προστίμου από την Ε.Ε. σε περίπτωση μη λειτουργίας του) ελήφθησαν με ομοφωνία του Διοικητικού Συμβουλίου και είχαν την έγκριση του τότε γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης.
Οι συγκεκριμένες αναθέσεις ήταν συνολικά 210 εκ των οποίων ορισμένες δεν είχαν υπογραφεί διότι το τοπικό Τμήμα της Περιφέρειας σκόπιμα δεν τις απέστειλε στον γενικό γραμματέα για έγκριση. Προσωπικά είχα καταγγείλει το συγκεκριμένο θέμα από τις 3-6-2010 (εφημ. «Χανιώτικα νέα») και μάλιστα ζήτησα από τον νυν γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης.
2. Όλες οι αποζημιώσεις των αιρετών που υπηρέτησαν στη ΔΕΥΑΒΑ από την έναρξη της λειτουργίας της συνοδεύονται από τις εγκρίσεις της Περιφέρειας Κρήτης, δημοσιευμένες στα αντίστοιχα ΦΕΚ.
Τα σχετικά στοιχεία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου.
Επαναλαμβάνω, ότι η ΔΕΥΑΒΑ δεν προσφέρεται ούτε πρέπει να χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και μικροκομματικών συμφερόντων.
Τα πυροτεχνήματα, γνωστής σχολιάστριας απογευματινής εκπομπής οι… ιπτάμενοι σωλήνες έγιναν… ιπτάμενες ανοησίες που «αναχαιτίσθηκαν» από τη λογική του κάθε νοήμονος πολίτη. Άνθρακες ο θησαυρός.
Τα UFO της αυτοδιοίκησης «βομβαρδίζουν με λάσπη» και αναπαράγουν με τα γνωστά παπαγαλάκια, όμως η ορθολογική «αεράμυνα» των δημοτών μας τα «καταρρίπτει», διότι γνωρίζει συγκρίνει και τελικά μας κρίνει όλους.
Τέλος, εντύπωση προκαλεί η στάση του υποψηφίου δημάρχου κυρίου Γ. Μαλανδράκη που υποτίθεται ότι ευαγγελίζεται το νέο και τον πολιτικό πολιτισμό, όμως παρέχει πολιτική στέγη και πολιτική κάλυψη στους άθλιους συκοφάντες. Νέα ήθη και έθιμα στην Αυτοδιοίκηση.
Οι φαντασιώσεις, η μικροπολιτική η συκοφαντία και η μιζέρια δεν είχαν ούτε θα επιτρέψουμε να έχουν σχέση με τη ΔΕΥΑΒΑ. Τελεία και παύλα.

Γιώργος Τσαγκαράκης,
δήμαρχος Πλατανιά


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα