Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η καρδιά του Πολιτισμού χτυπά στην ενδοχώρα

Με την παρουσία του Δημάρχου Νέας Κυδωνίας κ. Μανώλη Σταματάκη και μεγάλη προσέλευση καλλιτεχνών, φιλότεχνων, επισκεπτών και ακροατών ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος των παράλληλων δράσεων και έκλεισε για το κοινό η έκθεση «Τέχνη & Τεχνολογία ? Άνθρωπος και Μηχανή» στο «Ελαιουργείον ? Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου την περασμένη Κυριακή το βράδυ.
Ο περφόρμερ και μουσικός Γιώργος Πογιατζής άνοιξε την εορταστική βραδιά παρουσιάζοντας το πρώτο μέρος της ζωντανής παράστασης πολυμέσων «Πίσω μου σ? έχω? Σινεμά» με τίτλο «James Bond: Επιχείρηση Octopussy» όπου παρουσίασε μια νέα κωμική εκδοχή της κινηματογραφικής ιστορίας σε ζωντανή και ταυτόχρονη με τη ροή των εικόνων μίμηση νέων ήχων.
Η βραδιά κορυφώθηκε με τη συναυλία «Με Χορδές & Κύμβαλα» της 12μελούς «Ορχήστρας των Νέων» του Δήμου Νέας Κυδωνίας σε διδασκαλία του μουσικού κ. Βαγγέλη Βαϊγκούση.
Τέλος, ο Καλλιτεχνικός Επιμελητής στο «Ελαιουργείον ? Εργοστάσιο Τέχνης» κ. Ιωάννης Αρχοντάκης ευχαρίστησε τόσο τους μουσικούς και τον περφόρμερ για την ουσιαστική τους συμβολή στην ανάπτυξη του Πολιτισμού στην ενδοχώρα του νησιού όσο και τους συγχωριανούς και τους φίλους της Τέχνης που με την παρουσία, την συμπαράσταση και την αγάπη τους ενισχύουν τη δυναμική του «Ελαιουργείου» για επίτευξη στόχων σε υψηλότερα επίπεδα Πολιτισμού, συνεργασίας και ελπίδας.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της έκθεσης «Τέχνη & Τεχνολογία ? Άνθρωπος και Μηχανή» θα οργανώνονται ως τις 12 Νοέμβρη στο «Ελαιουργείον ? Εργοστάσιο Τέχνης» επισκέψεις με ξεναγήσεις, συζητήσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες για παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την καλλιέργεια υψηλού αισθητικού κριτηρίου και την άμεση επαφή των μαθητών με την Σύγχρονη Τέχνη. Οι υπεύθυνοι των σχολείων που επιθυμούν οι μαθητές τους να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο: 6937383500.
Συνάμα για την καλύτερη κατανόηση των αμφίδρομων σχέσεων του Ανθρώπου, της Μηχανής, της Τέχνης και της Τεχνολογίας οργανώνεται από το «Ελαιουργείον ? Εργοστάσιο Τέχνης» και το «Μουσείο Τυπογραφίας των Χανιώτικων Νέων» παράλληλη δράση ανίχνευσης των ερωτημάτων και των αντίστοιχων απαντήσεων που θέτει η διάδοση των ιδεών, η εξάπλωση της πληροφορίας και η απελευθέρωση της φαντασίας μέσω της Τυπογραφίας. Με εικαστικούς οδηγούς τους καλλιτέχνες Βουβούλα Σκούρα, Κωνσταντίνα Μπολιεράκη και Σοφία Βλαζάκη θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο «Μουσείο Τυπογραφίας» την Κυριακή 10 Οκτώβρη στις 7 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα