Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ
Εκθεση χαρακτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη
Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη των Χανίων η αναδρομική έκθεση χαρακτικής της Αριστέας Κριτσωτάκη.
Η έκθεση περιλαμβάνει δείγματα από το σύνολο του έργου της σημαντικής αυτής χαράκτριας. Στην έκθεση παρουσιάζονται 140 περίπου χαρακτικά (κυρίως ξυλογραφίες) καθώς και μία σειρά από μήτρες οι οποίες βοηθούν τον θεατή να κατανοήσει τις άγνωστες, για πολλούς, τεχνοτροπίες της περίτεχνης διαδικασίας της χαρακτικής.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί Τρίτη – Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. – 2 μ.μ., Δευτέρα κλειστά. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Στη Νέα Κυδωνία η Κινητή Βιβλιοθήκη
Η Κινητή Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 9.30 π.μ., στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Χανίων.

ΣΤΟ ΚΑΜ
Παρουσίαση νουβέλας της Βικτωρίας Θεοδώρου
Η νουβέλα της ποιήτριας Βικτωρίας Θεοδώρου, ´Πελαγινή´, κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα από τον χανιώτικο εκδοτικό οίκο ´Κεδρισός´.
Πρόκειται για το χρονικό μιας σπάνιας ερωτικής φιλίας ανάμεσα σ? έναν νέο άνδρα και μια ώριμη γυναίκα, η οποία υπήρξε καθηγήτριά του στο Γυμνάσιο.
Η αισθηματική αυτή νουβέλα είναι το πέμπτο από τα πεζά έργα της σημαντικής Ελληνίδας δημιουργού (Στρατόπεδα γυναικών, Τράικο, Γαμήλιο δώρο, Δεσποινίδες της οδού Λαμψάκου).
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στο καφέ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ – Μεγάλο Αρσενάλι, παλιό λιμάνι – Ακτή Τομπάζη 31, Πλατεία Κατεχάκη, Χανιά) παρουσία της ποιήτριας και πεζογράφου, η οποία μετέχει με την κατάθεση της προσωπικής της μαρτυρίας στην ημερίδα – έκθεση για την Προφορική Ιστορία στον Νομό Χανίων που πραγματοποιείται από 9 με 11 Οκτωβρίου στο ΚΑΜ.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Παρουσίαση νέου δίσκου
Χρ. και Π. Μαρκαντώνη
Οι Χρήστος και Παναγιώτης Μαρκαντώνης, παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο, αύριο Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στο ´Caf? 9/8´ στην οδό Αρκαδίου 305 στο Ρέθυμνο, σε μια βραδιά γεμάτη κρητική μουσική
Το cd με τίτλο ´Δεν ήρθες´ κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τη δισκογραφική εταιρεία ´ΦΑΙΣΤΟΣ´ και περιλαμβάνει παλιά και νέα κρητικά ακούσματα σε ζωντανή ηχογράφηση.
Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ, όπου το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά τη νέα δισκογραφική του δουλειά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα