Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ
Εναρξη μαθημάτων
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων του θα συνεχίσει για έβδομη χρονιά φέτος έναν κύκλο μαθημάτων που θα αφορά την Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή. Στο κάλεσμα αυτό του Θεάτρου μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, ηλικίας από 18 ετών έως…, που τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με το θέατρο ερασιτεχνικά. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 40 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 1 έως και 22 Οκτώβρη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Επίσης για τέταρτη χρονιά φέτος θα λειτουργήσει και το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών. Θα δημιουργηθούν πέντε τμήματα των 20 ατόμων και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 1 έως και 22/10/2010 και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2821044256 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στα γραφεία του Θεάτρου στο κτίριο του Βενιζελείου Ωδείου (Νικ. Φωκά 5).

ΑΥΡΙΟ
Στη Νέα Χώρα η Κινητή Βιβλιοθήκη του Δ. Χανίων
Η  Κινητή Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Χανίων θα βρίσκεται αύριο, στις 9.30 μ.μ., στο 6ο και 20ο Νηπιαγωγείο Νέας Χώρας, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το 5ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο της ίδιας περιοχής, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο.
Οι μικροί μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Κινητής Βιβλιοθήκης στα σχολεία τους έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και να διαβάσουν έργα των αγαπημένων τους συγγραφέων. Στους στόχους άλλωστε του συγκεκριμένου εγχειρήματος της Δημοτικής Αρχής των Χανίων σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ Ν. Χανίων περιλαμβάνεται η προώθηση του βιβλίου και της αναγνωσιμότητας.

ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Εκδήλωση για τους ηλικιωμένους
Εκδήλωση προς τιμήν των ηλικιωμένων μελών του ΚΑΠΗ του, διοργανώνει ο Δήμος Σούδας αύριο, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολύκεντρου Σούδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσίαση της ιστορίας της Σούδας σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Σούδας από τη Μαρίνα Κουλούρη, βασισμένη σε ιστορικά δεδομένα του παππού της Εμμανουήλ Φουρναράκη.
Στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία της χορωδίας και μαντολινάτας του Συλλόγου ´Οι Φίλοι της Μουσικής Χανίων´, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αντώνη Κωστουράκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΑΕΚ
Ομιλία για
το Οικοτροφείο Σούγιας
Εκδήλωση με θέμα το ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς των τριών χωριών του Αν. Σελίνου: Κουστογέρακου, Λιβαδά και Μονής διοργανώνει η Ιστορική Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης αύριο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Παράλληλα θα παρουσιαστεί η ίδρυση και η λειτουργία του Οικοτροφείου Σούγιας (1945 – 1953). Ομιλητές θα είναι ο κ. Αλέξανδρος Παπαδερός, π. γεν. δ/ντής της ΟΑΚ και η Αρχόντισσα Ναναδάκη, φιλόλογος, πρόεδρος της ΙΛΑΕΚ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 28/9 – 4/10
Εκδηλώσεις
? Εκδήλωση από την ΙΛΑΕΚ την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
? Τελετή απονομής των βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού Σατιρικής Ποίησης «Παύλος Πολυχρονάκης» το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.
? Εκδήλωση μνήμης στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ.
? Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Διβάνη «Ενα πεινασμένο στόμα» τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στον 1ο όροφο του βιβλιοχαρτοπωλείου Πελεκανάκη.

Εκθέσεις
? Εκθεση οκτώ καλλιτεχνών που ζουν στα Χανιά, στο Γιαλί Τζαμισί. Θα διαρκέσει έως 3 Οκτωβρίου και λειτουργεί καθημερινά 11 π.μ. – 11 μ.μ.
? «Τέχνη και Τεχνολογία, ανθρωπος και Μηχανή» έως 3 Οκτώβρη στο ´Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης´. Από Τετάρτη μέχρι Κυριακή 2 – 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
? Εκθεση των μελών του Συλλόγου ´Ιρις´ μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου στο Μεγάλο Αρσενάλι. Ωρες λειτουργίας 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 11 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
? Εκθεση διακοσμητικής μαριονέτας από τη Σπυριδούλα μέχρι 29 Σεπτεμβρίου στο ´Πολυ-τεχνείο´.
? Εκθεση τέχνης στην πέτρα του λιθοξόου Βαγγέλη Λάζαρη και τη Ελπινίκης Τριποδάκη στο καφέ ´Τέχνη´, στη Νέα Χώρα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Λειτουργεί καθημερινά 6 – 10 μ.μ., Κυριακές πρωί – απόγευμα.
? Εκθεση φωτογραφίας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων στο ΚΑΜ. Εγκαίνια Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα