Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Tιμή στους ηλικιωμένους
Εκδήλωση προς τιμήν των ηλικιωμένων μελών του ΚΑΠΗ του, διοργανώνει ο Δήμος Σούδας την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολύκεντρου Σούδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσίαση της ιστορίας της Σούδας σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Σούδας από τη Μαρίνα Κουλούρη, βασισμένη σε ιστορικά δεδομένα του παππού της Εμμανουήλ Φουρναράκη. Στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία της χορωδίας και μαντολινάτας του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής Χανίων”, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αντώνη Κωστουράκη.

ΣΤΟ ΘΕΡΙΣΟ
Εκδήλωση μνήμης
Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου καθόδου της 5ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ από το βουνό στο Θέρισο, όπου έγινε δοξολογία και υψώθηκε για πρώτη φορά η ελληνική σημαία, διοργανώνει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 11 π.μ.

ΣΤΗ Ν. ΚΥΔΩΝΙΑ
Αγιασμός εργαστηρίου βυζαντινής αγιογραφίας
Ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της νέας σπουδαστικής περιόδου 2010 – 2011 του εργαστηρίου βυζαντινής αγιογραφίας του Δήμου Ν. Κυδωνίας θα τελεσθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ. στους χώρους του Εργαστηρίου – Πολιτιστικό Στέκι του Δήμου στο Μακρύ Τοίχο, παρουσία εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων και του Δ. Νέας Κυδωνίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 21/9 – 27/9
Εκδηλώσεις
? Αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας πεσόντων και αγνοουμένων Μόρφου την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Μόρφου και στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Χανίων.
? Εκδήλωση από την ΙΛΑΕΚ την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
? Η Ομάδα Χανίων της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει το 3ο Κινηματογραφικό φεστιβάλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο “Αττικόν”.
? Ο Σύλλογος “Το Ψηλάφι” θα παρουσιάσει cd ριζίτικου τραγουδιού την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην Κωνσταντινουπολιάδα της Νέας Χώρας.
Εκθέσεις
? Εκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των: Gudrun Βartel, Φώτη Αμπατζίδη, Regina Gavalas, Βιργινίας Λαχανά, Friederike J?hnig και Δήμητρας Χριστινάκη στο Γιαλί Τζαμισί. Θα διαρκέσει έως 24 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ.- 2 μ.μ. και 6 – 10 μ.μ.
? Εκθεση φωτογραφιών του Περικλή Διαμαντόπουλου ´Τόποι, πρόσωπα και γεγονότα της Κρήτης στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα´ στον Φιλολογικό Σύλλογο Χανίων “Ο Χρυσόστομος” έως και 25 Σεπτεμβρίου. Ωρες λειτουργίας: 10.30 π.μ. – 1 μ.μ. και 7 – 9.30 μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
? Εκθεση του Στηβ Γιανάκος στη Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10 π.μ. – 2 μ.μ και 7 – 10 μ.μ., Σάββατο: 10 π.μ. – 2 μ.μ. Κυριακή κλειστά.
? «Τέχνη και Τεχνολογία, Ανθρωπος και Μηχανή» έως 3 Οκτώβρη στο “Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης”. Από Τετάρτη μέχρι Κυριακή 2 – 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
? Εκθεση των μελών του Συλλόγου “Ιρις” μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου στο Μεγάλο Αρσενάλι. Ωρες λειτουργίας 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 11 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
? εκθεση διακοσμητικής μαριονέτας από τη Σπυριδούλα 23 με 29 Σεπτεμβρίου στο ´Πολυ-τεχνείο´ (Χατζημ. Νταλιάνη 40). Εγκαίνια την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ.
?  Eκθεση Γλυπτικής-Κεραμικής της Alda Reis και του Γιώργου Κοκοβλή στο “Ελαίας Γη” στον Πλατανιά μέχρι 26 Σεπτεμβρίου.
Παραστάσεις
? Το έργο “Η Ωραία Θυμωμένη”, της Λένας Διβάνη, από τη Θεατρική Ομάδα “Αρένα” στον διαμορφωμένο χώρο στο Μοναστήρι του Καρόλου ´Κιμπάρ´ καθημερινά στις 9 μ.μ. μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη.
? Δύο παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ. και στις 4.30 μ.μ. στον κινηματογράφο “Ελληνίς”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα