Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο δημόσιος διάλογος στην Παλαιόχωρα στις 23-9-10

Κύριε διευθυντά,

με ενδιαφέρον παρακολουθώ όλο το τελευταίο διάστημα την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολύ αξιόλογα μέλη της κοινωνίας του Δήμου μας, πρώην δημάρχους, μελετητές, επιστήμονες, ξενοδόχους, καταξιωμένους γιατρούς, παλιά και νεώτερα αυτοδιοικητικά στελέχη, καταξιωμένους πολίτες τόσοι πολλοί σ? έναν τόσο μικρό Δήμο διεκδικούν και αποφασίζουν επιτέλους να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά.
Μου προκαλεί ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι καταξιωμένοι άνθρωποι στον χώρο τους ενδιαφέρονται για την πρόοδο του νέου Δήμου μας που μάλιστα για μερικούς απ? αυτούς η ενασχόλησή τους αυτή σίγουρα θα τους δημιουργήσει κάποιου είδους ξεβόλεμα από τη μέχρι σήμερα ζωή τους καθώς και θα τους οδηγήσει αναγκαστικά σε καινούργιες δραστηριότητες.
Πιστεύω ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στο σύνολο των περιοχών του Δήμου μας και όχι αποσπασματικά σε ορισμένες περιοχές του.
Επίσης πιστεύω ότι όλοι οι υποψήφιοι θα ενδιαφερθούν πρωτίστως για τις ξεχασμένες επί σειρά ετών και υποβαθμισμένες περιοχές του νέου Δήμου μας παρά τις ανά τετραετία υποσχέσεις των εκάστοτε υποψηφίων και στη συνέχεια δημοτικών αρχόντων.
Λαμβάνοντας υπ? όψιν τις πάρα πολύ δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες και ότι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον νέο Δήμο μας είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και κοινωνικά καταξιωμένοι και δεν προσβλέπουν σε ίδιον όφελος, τους καλώ με την παρούσα επιστολή μου να δεσμευτούν κατά την επικείμενη σύσκεψη της 23-9-2010 ότι μετά την εκλογή τους θα προχωρήσουν άμεσα στη συσταση λογαριασμού κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των αναξιοπαθούντων και εγκαταλελειμμένων από την πολιτεία συνδημοτών μας, με αρχικούς πόρους τις αμοιβές που θα λαμβάνουν λόγω της ενασχόλησής τους με τα του Δήμου μας (υπάρχει προηγούμενο στον Δήμο Ανατ. Σελίνου με τον πρώην δήμαρχο κ. Μπασιά).
Στον λογαριασμό αυτό είμαι σίγουρος ότι και άλλοι πολλοί συνδημότες μας και όχι μόνο θα συνεισφέρουν.
Από χρήματα του λογαριασμού αυτού θα μπορούν να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις όπως ´Βοήθεια στο σπίτι´, οικονομική στήριξη φτωχών οικογενειών, αρρώστων δημοτών, απόρων φοιτητών κ.λπ.
Με τη δέσμευσή τους αυτή εμπράκτως θα επιβεβαιώσουν την καλή τους πρόθεση, την οποία και δεν αμφιβάλλω ότι έχουν, για να σταματήσει επιτέλους να συζητιέται παντού ότι απότερος σκοπός τους είναι οι θέσεις και οι καρέκλες και όχι το συμφέρον του τόπου.
Με τη βεβαιότητα αποδοχής των παραπάνω.

Ευτύχης Βακάκης,
Γαλατάς


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα