Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διευκρινίσεις

Κύριε διευθυντά,
ήμουν κι εγώ στην πρόσκληση του πρώην δημάρχου Βάμου Γιάννη Χατζηδάκη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/9 στο πέτρινο αμφιθέατρο στα Πεύκα, στον Βάμο, με σκοπό την ενημέρωση εκ μέρους του πάνω στο θέμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Στην παρέμβασή μου, μετά το τέλος της ομιλίας του, τοποθετήθηκα πάνω στο θέμα, διατυπώνοντας την άποψή μου με λόγια απλά και καθαρά (έτσι τουλάχιστον θέλω να ελπίζω). Έχω την εντύπωση πως μια αποστροφή των λεχθέντων από μένα δημιούργησε μια πικρία στους παρεβρισκόμενους Σταμάτη Σγουράκη και Στέλιο Μιχελάκη και προς αποφυγή άσκοπων παρεξηγήσεων (αν και το είπα δημόσια στο αμφιθέατρο αλλά τέλος πάντων…) σπεύδω να διευκρινίσω τα εξής:
Όταν αναφέρθηκα σε παρασκήνιο, σκοτεινά δωμάτια κι άλλα τέτοια μακάβρια, σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμουν σ? αυτούς, εξάλλου τους εκτιμώ και τους σέβομαι, όπως επίσης διόλου δεν αμφιβάλλω για την επιθυμία τους να προσφέρουν στο κοινό μας σπίτι: τον Αποκόρωνα. Δικαιολόγησα απλώς την απόφασή μου να μην ψηφίσω τον συνδυασμό του Γρηγόρη Μαρκάκη, λέγοντας πως ο βασικότερος λόγος γι? αυτή μου την απόφαση είναι το έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε. Στόχευα (και στοχεύω) όλο εκείνο το παλαιοκομματικό σύμπαν (από βουλευτές μέχρι κομματάρχες) που κραδαίνοντας ως παντιέρα του το ρουσφέτι (τάζοντας, σ? ένα κράτος – φαλιμέντο. Μα ποιους κοροϊδεύουν;) και αναμοχλεύοντας τον κομματικό πατριωτισμό, επιμένει, στην αυγή του 21ου αιώνα και εν όψει του νέου διοικητικού σχεδιασμού της δύσμοιρης αυτής χώρας, να μας ταλαιπωρεί. Μα δεν τους δίδαξε τίποτα το χάλι στο οποίο όλο αυτό το πολιτικό οικοδόμημα μας οδήγησε; Ελπίζω οι πολίτες, που βλέπουν και κρίνουν, να τους τιμωρήσουν εκλογικά, όχι τίποτ? άλλο δηλαδή, αλλά για να τους αποδείξουν πως πέρασε ο καιρός που οι επαρχίες αποτελούσαν τα φέουδα των πολιτευτών και οι ψηφοφόροι άγονταν και φέρονταν αγεληδόν. Με τον Σταμάτη Σγουράκη και τον Στέλιο Μιχελάκη, που επέλεξαν να στηρίξουν τον συγκεκριμένο συνδυασμό δεν έχουμε απολύτως τίποτα να χωρίσουμε. Την επομένη των εκλογών, τα ίδια προβλήματα θα μας απασχολούν όλους και συμφωνώ με την τοποθέτηση του Στέλιου Μιχελάκη για αποφυγή πόλωσης (τουλάχιστον μεταξύ μας…). Το γεγονός πως δεν έχουμε την ίδια άποψη, ε… δεν είναι και προς θάνατον! Δεν πειράζει και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας κάνει να τσακωθούμε.
Όσο για το θέμα της παράνομης απόφασης ορισμού της έδρας του Δήμου Αποκόρωνα, έχουν ειπωθεί και γραφεί τόσα που καταντάει κουραστική η οποιαδήποτε επιχειρηματολογία πάνω στα προφανή. Εξ άλλου το θέμα δεν έκλεισε, θα έχουμε και συνέχειες στο σήριαλ…
Αυτά προς αποσαφήνιση
Σας ευχαριστώ
Γιώργος Χατζηδάκης,
κάτοικος Βάμου

Yiorgos Hadjidakis
www.vamosvillage.gr
www.liakoto-artcafe.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα