Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

?Ο κόσμος περιμένει λύσεις?

´Βλέπουμε ότι ο Χανιώτης είναι πολύ θετικά διακείμενος απέναντι στον συνδυασμό μας· περιμένει να ακούσει τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας´. Την παραπάνω επισήμανση έκανε κατά τη χθεσινή συνάντηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του ο επικεφαλής του συνδυασμού ´Δήμος Ενεργών Πολιτών´ κ. Τάσος Βάμβουκας. Η  συνάντηση έγινε στο εκλογικό γραφείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του στην οδό Τζανακάκη 104. Μιλώντας με τους πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού του ο κ. Βάμβουκας σημείωσε πως στο επόμενο διάστημα θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το κλείσιμο του ψηφοδελτίου και τον καταμερισμό των υποψηφίων ανά εκλογική περιφέρεια.
Ερωτηθείς από τα ´Χ.Ν.´ αναφορικά με τη μέχρι στιγμής απήχηση των θέσεών του απάντησε πως: ´Εχουμε νομίζω ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο που περιμένει να ακούσει τις θέσεις μας, να μας δει. Εχουμε ταράξει καταρχήν τα νερά. Τα ζητήματα που βάζει ο κόσμος είναι τα θέματα καθημερινότητας. Ο κόσμος έχει πάντα κατά νου το οικονομικό πρόβλημα που έχει θίξει πολλούς συμπολίτες μας και εκφράζεται η ανασφάλειά του. Παράλληλα όμως ο  κόσμος περιμένεις λύσεις από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα προβλήματά του. Θέλει η αυτοδιοίκηση να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες ώρες και σε άλλους τομείς όπως η αλληλεγγύη, οι κοινωνικές δομές, τα θέματα υγείας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής´.
Μιλώντας για τον συνδυασμό του μετά την ανακοίνωση των πρώτων 41 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων την περασμένη εβδομάδα σημείωσε πως ´επειδή καθυστερήσαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία είμαστε ένα σημείο πίσω από εκεί που θα θέλαμε.  Τώρα οι σύμβουλοί μας είναι  πολύ περισσότεροι και είμαστε στη διαδικασία διάταξής τους ανά περιφέρεια´.
ΣΤΟ ΘΕΡΙΣΟ
Η έλλειψη ενός Γυμνασίου και Λυκείου στον Δήμο Θερίσου, η μη ένταξη του Δήμου στο αποχετευτικό δίκτυο με ευθύνη του Δήμου Χανίων, τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την άναρχη δόμηση και την έλλειψη αποχετευτικού στη λίμνη της Αγιάς και η εγκατάλειψη της γεωργικής γης ως επακόλουθο της κατάρρευσης του αγροτικού εισοδήματος, είναι μερικές από τις διαπιστώσεις πού έκανε ο κ. Βάμβουκας κατά τη πρωινή χθεσινή του επίσκεψη στον Δήμο Θερίσου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του. Ο κ. Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον δημότη Θερίσου και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του, Γιάννη Ευλογημένο -ο οποίος συνέβαλε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης και ως μηχανικός στη μελέτη του έργου για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου της περιοχής- συναντήθηκε και συνομίλησε με τον δήμαρχο Θερίσου κ. Γιώργο Τσαπάκο. Ο κ. Βάμβουκας ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής και σημείωσε πως «ο υπό κατάργηση Δήμος έχει δυνατότητες ανάπτυξης αγροτουριστικών δράσεων, ειδικά στην περιοχή του Θερίσου, όμως χρειάζεται σωστή ενημέρωση και στήριξη για να πειστούν οι κάτοικοι να μπουν σε μια νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση. Είναι γεγονός, υπογράμμισε ο Τάσος Βάμβουκας, ότι η γεωργική γη εγκαταλείπεται και τσιμεντοποιείται, αφού καταρρέει το αγροτικό εισόδημα. Πρέπει να καταλάβουμε όμως, πως όσο περνούν τα χρόνια αυτή η πλούσια σε πόρους γη θα μας είναι όλο και πιο πολύτιμη. Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές κατευθύνσεις που δίνουν νέες ευκαιρίες για την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, ενώ δεν αφήνουν την ύπαιθρο να ερημώσει, όπως αυτές που προτείναμε εμείς».
Άλλα θέματα τα οποία θίχτηκαν κατά τη συνάντηση ήταν η ολοκλήρωση του Δημαρχείου, οι ελλείψεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο χώρος εναπόθεσης ογκωδών απορριμμάτων και μπαζών του Δήμου, η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού και η υποχρηματοδότηση των προνοιακών δημοτικών υπηρεσιών (Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα