Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Ευρωκαταδίκη της Ελλάδας
Την καταδίκη της Ελλάδας, και άλλων πέντε ευρωπαϊκών χωρών, προτείνει ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παραβάσεις που αφορούν στους περιορισμούς για την άσκηση του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος.
Επισημαίνει ότι η ελληνική ρύθμιση που επιτρέπει μόνον σε έλληνες υπηκόους να ασκούν το επάγγελμα αυτό, αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο γενικός εισαγγελέας θεωρεί ότι αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η ελληνική ρύθμιση που επιτρέπει μόνον σε έλληνες υπηκόους να ασκούν το συμβολαιογραφικό επάγγελμα ή να διορίζονται συμβολαιογράφοι.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ´ΕΛΠΙΣ´
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Λοβέρδου
Αθήνα
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο “Ελπίς” της Αθήνας πραγματοποίησε χθες ο ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές, γιατρούς και τους προϊσταμένους της νοσηλευτικής υπηρεσίας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα και προτάθηκαν λύσεις.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ο κ. Λοβέρδος εξήρε την αφοσίωση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στην προσπάθειά τους για καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και ενημερώθηκε από τον διοικητή Θ. Γιάνναρο για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το νοσηλευτικό Iδρυμα.

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Καλύπτονται
τα κενά
Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν καλυφθεί τα κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας.
Η Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να μην υπάρχουν τμήματα που υπερβαίνουν τους 25 μαθητές και επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί το 90% των βιβλίων.
Τέλος, η υπουργός προανήγγειλε πως μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα λειτουργήσει ατομική ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές της δευτέρας και τρίτης λυκείου, μέσω διαδικτύου.
Ελπίδες για τη Σχολή Τυφλών
Στα προβλήματα λειτουργίας της Σχολής Τυφλών «Ο Ηλιος» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί έως τώρα για την αδιάκοπη λειτουργία της αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.
Οπως επισημαίνεται, κατατέθηκε μέρος των οφειλόμενων χρημάτων για δεδουλευμένα προς τους εργαζόμενους στη Σχολή, με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.
Επιπροσθέτως, η διοίκηση της σχολής πραγματοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο οργανισμός να τεθεί στο καθεστώς ρύθμισης οφειλών του ΙΚΑ και να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα.
Εντός των επόμενων ημερών, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ολοκληρώνεται η διαδικασία πιστοποίησης της σχολής από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. «Οι ενέργειες αυτές αποτελούν προϋπόθεση προκειμένου στη συνέχεια να εκταμιευτεί η επιδότηση της σχολής, που κρατείται στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης», καταλήγει.

ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Μπαράζ συλλήψεων
για ναρκωτικά
Αθήνα
Πενήντα πέντε άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής για εμπορία ναρκωτικών μετά από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η Ασφάλεια στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα στα Εξάρχεια, όπου είχε γίνει στέκι τοξικομανών.
Οι έμποροι ναρκωτικών είναι σχεδόν όλοι αφρικανικής καταγωγής και οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλές συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη, χασίς και άλλα ναρκωτικά, καθώς και κλοπιμαία που
έπαιρναν ως αντάλλαγμα από χρήστες για να τους δώσουν τη δόση τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες