Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διανομή δελτίων αγοράς βιβλίων

Από το Περιφερειακό Γραφείο Χανίων Οργανισμού Εργατικής Εστίας ανακοινώνεται στο πλαίσιο των παροχών του Μικτού Προγράμματος ότι στις 16 Σεπτεμβρίου 2010 αρχίζει η διανομή των Δελτίων Αγοράς Βιβλίων έτους 2010, η οποία θα πραγματοποιείται κατά τις εργάσιμες ημέρες, στις ώρες 8π.μ – 2μ.μ έως εξάντλησης του εγκεκριμένου αριθμού, στα γραφεία της Υπηρεσίας – Μ. Μπότσαρη 70. Δικαιούχοι είναι: Εργαζόμενοι που καταβάλουν εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 100 ημέρες εργασίας ή 50 επιδοτούμενης ανεργίας κατά το έτος 2009. Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες που καταβάλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού και έχουν πραγματοποιήσει 75 ημέρες εργασίας ή 50 επιδοτούμενης ανεργίας κατά το έτος 2009. Οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Πειραιά εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 50 ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας κατά το έτος 2009. Οι άγαμες μητέρες και μονογονεϊκές οικογένειες που καταβάλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 50 ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας κατά το έτος 2009. Συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν από φορέα στη διάρκεια ασφάλισης του οποίου και μέχρι την συνταξιοδότηση τους κατέβαλαν εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας για 1500 ημέρες εργασίες και όσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας, σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα. Εξαιρούνται όσοι έκαναν αυτασφάλιση για τους οποίους απαιτούνται 4.000 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας
Οι δικαιούχοι στους οποίους εγκρίθηκαν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2010 ή έλαβαν εισιτήρια Κρουαζιέρας ή Θερινού εκδρομικού προγράμματος δεν δικαιούνται Δελτία Αγοράς Βιβλίων.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: Βιβλιάριο Υγείας ατομικό και οικογενειακό εν ισχύ. (εργαζόμενοι & Συνταξιούχοι). Μηχανογραφικά Δελτία ασφαλιστικών εισφορών με τον απαιτούμενο, ως ανωτέρω, αριθμό ημερομισθίων (εργαζόμενοι). Αρχική απόφαση συνταξιοδότησης (συνταξιούχοι). Αστυνομικές ταυτότητες (εργαζόμενοι & συνταξιούχοι). Εγκριτική απόφαση επιδότησης ΟΑΕΔ έτους 2009 για τους επιδοτούμενους άνεργους και εκκαθαριστικό Εφορίας ή οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο στο οποίο να φαίνεται ο ΑΦΜ.
Στις περιπτώσεις που δεν διαπιστώνεται το έτος γέννησης των προστατευόμενων τέκνων από τα βιβλιάρια ασφάλισης, προσκομίζεται ληξιάρχική πράξη γέννησης αυτών.
Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν τα μηχανογραφημένα έντυπα ενσήμων του ΙΚΑ, προσκομίζεται βεβαίωση του εργοδότη με τον αριθμό των ημερών εργασίας του έτους 2009 θεωρημένη από το ΙΚΑ ή συγκεντρωτική κατάσταση ημερομισθίων έτους 2009 εκδοθείς από το ΙΚΑ.
Οι απολυόμενοι από το στράτευμα και μέσα σε διάστημα 6 μηνών προσκομίζουν απολυτήριο Στρατού και βιβλιάριο ασθενείας θεωρημένο από το ΙΚΑ
Οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης θα προσκομίζουν το Δελτίο Παροχών το οποίο θα σφραγίζεται με τις χορηγούμενες παροχές.Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Ν.3227.2004 δεν επιτρέπεται η διάθεση σε μη δικαιούχο ή η χρήση από μη δικαιούχο, των παροχών του Οργανισμού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα