Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαμπαδηδρομία στα Χανιά

Στα Χανιά θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου η φλόγα της 8ης Λαμπαδηδρομίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα διασχίσει τον Νομό Χανίων, μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
Οπως τόνισε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ´Αγιος Ιωάννης´ κα Δέσποινα Ροδουσάκη ´πραγματοποιούμε την 8η Λαμπαδηδρομία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών που έχει ξεκινήσει από την Αθήνα στις 7 Αυγούστου. Η φλόγα θα περάσει από τα Χανιά στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου και αφού διασχίσει όλη την Ελλάδα, θα καταλήξει στην Κοζάνη όπου θα πραγματοποιηθεί η 24η Αμφικτυονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, η φλόγα θα ξεκινήσει από τον Δήμο Σούδας με ποδηλάτες του ομώνυμου Δήμου για να φτάσει τον Δήμο Ακρωτηρίου. Στη συνέχεια θα διασχίσει τα χωριά του Δήμου Ακρωτηρίου και θα καταλήξει στις επτά το απόγευμα στο Πολυκλαδικό Λύκειο. Από εκεί οι εθελοντές θα μεταφέρουν τη φλόγα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση. Θα ακολουθήσει διαδρομή της φλόγας από τη Σπλάντζια μέχρι το παλιό λιμάνι έτσι ώστε ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί για την προσπάθεια που γίνεται´.
Σύμφωνα την κα Ροδουσάκη την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου τη φλόγα θα μεταφέρουν από το κέντρο της πόλης παιδιά της ποδηλατικής ομάδας ´Τάλως -ΑΝΕΚ´    με προορισμό το μνημείο ´Πολέντα´ στις Βουκολιές. Από εκεί θα την παραλάβουν παιδιά του Δήμου για να καταλήξει στην πλατεία Βουκολιών όπου θα ακολουθήσει εκδήλωση.
Το απόγευμα, στις 6.30 μ.μ. η φλόγα θα μεταφερθεί από τα γραφεία του Συλλόγου από αιμοδότες – δρομείς και θα τη μεταφέρουν στον Καλικά. Από εκεί παιδιά του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου θα περάσουν τη φλόγα στη Χρυσοπηγή, το Κόκκινο Μετόχι, την Αγιά Μαρίνα για να καταλήξει στον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου όπου στις 7 το απόγευμα θα γίνει η εκδήλωση´.
Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ´Αγιος Ιωάννης´ διοργανώνει την 6η εθελοντική αιμοδοσία για το 2010 σε συνεργασία με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Χανίων και με το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας που βρίσκονται επί της λεωφόρου Καζαντζάκη 55 από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
Όπως ανέφερε η κα Ροδουσάκη η ανταπόκριση των Χανιωτών στο κάλεσμα του Συλλόγου για εθελοντική αιμοδοσία ξεπερνά κάθε προσδοκία.
´Οι Χανιώτες ανταποκρίνονται καθώς αναγνωρίζουν το έργο και μας εμπιστεύονται. Στόχος μας είναι να διαδώσουμε το μύνημα: «Κάθε σπίτι κι ένας εθελοντής αιμοδότης»´, κατέληξε.

ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα