Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απολογισμός πεπραγμένων

Eργα συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων 650 χιλιάδων ευρώ πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα 3,5 χρόνια στον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου, όπως επισήμανε χθες ο δήμαρχος Μανώλης Κεμεσίδης, παρουσιάζοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εκτελεσθέντων έργων έγινε με ιδίους πόρους του Δήμου, τόνισε ο κ. Κεμεσίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας ότι «ο Δήμος όχι μόνο δεν χρωστάει, αλλά έχει και πλεόνασμα».
Για οικοδομικά έργα δαπανήθηκαν 3 εκατ. 550 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. ευρώ αφορούν το υπό ανέγερση δημοτικό κτήριο (το οποίο προοριζόταν για δημαρχείο), για οδοποιία και αστικές αναπλάσεις 8 εκατ. 100 χιλιάδες ευρώ και για αντιπλημμυρικά έργα 7 εκατ. ευρώ, υπογράμμισε ο δήμαρχος Ελευθερίου Βενιζέλου.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι τρία ακόμη σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, είναι «ώριμα» και αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για το έργο βελτίωσης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου (προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, που «θα δημοπρατηθεί μέσα στον μήνα»), για το έργο βελτίωσης της οδού Χναρά (προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, που «θα δημοπρατηθεί μόλις ανοίξει η δεύτερη φάση του ΕΣΠΑ») και για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων των οικισμών Μουρνιών και Νεροκούρου (προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, που «θα δημοπρατηθεί μόλις ανοίξει ο κωδικός “Περιβάλλον”»).
Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της θητείας του, ο κ. Κεμεσίδης σημείωσε ότι «με το έργο μας αυτό δίνουμε λόγο στον πολίτη για όσα κάναμε τον προηγούμενο χρόνο, για έργα και δράσεις του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου που εξελίσσεται και γι? αυτά που σχεδιάζουμε στο μέλλον».
Και πρόσθεσε: «Στην τετραετία που μας πέρασε ολοκληρώθηκε ένα αναπτυξιακό σχέδιο δράσης, με αφετηρία το 2007 και κατάληξη το 2010, ενός σχεδίου που περιέχει μελέτες, έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργεί προϋποθέσεις για έναν σύγχρονο Δήμο, που εναρμονίζει τη λειτουργικότητα με τον σχεδιασμό και τη δημιουργικότητα, για έναν Δήμο που προσφέρει υπηρεσίες και λειτουργεί με διαφάνεια, έναν Δήμο υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών».
Ο κ. Κεμεσίδης επισήμανε, ακόμη, ότι «τον Οκτώβριο του 2006 ο Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου γύρισε σελίδα. Τη σελίδα αυτή, αλλά και αυτές που ακολουθούν, ξεκινήσαμε να τη γράφουμε όλοι μαζί κι έτσι θα συνεχίσουμε στο μέλλον. Δημιουργία σημαίνει έργο. Eργο ορατό και μετρήσιμο. Αυτό το έργο σάς παρουσιάζουμε σήμερα με υπερηφάνεια και δέσμευση ότι δεν θα προδώσουμε ποτέ τα όνειρα και τις ελπίδες σας, την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας», τόνισε ο κ. Κεμεσίδης, απευθυνόμενος στις δημότισσες και στους δημότες του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου.
Και συνέχισε: «Γιατί πολιτική χωρίς αγάπη, έγνοια για το συνάνθρωπο και πάθος για την πόλη σου είναι μία διαδικασία χωρίς συναίσθημα. Είναι επάγγελμα. Και εγώ επαγγελματίας δεν είμαι ούτε πρόκειται να γίνω. Πράγματι πέρασαν τέσσερα δημιουργικά χρόνια, είδαμε με ικανοποίηση τον Δήμο μας να αλλάζει, να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες και δημιουργούσαν δυσμενείς εντυπώσεις για την εικόνα της πόλης. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ενδιαφέρομαι πραγματικά για τον Δήμο μου. Είμαι καθαρά αυτοδιοικητικός και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, προσφέροντας περισσότερα στην πόλη μας», κατέληξε ο κ. Κεμεσίδης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα