Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΖΗΤΑ Ο Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
Προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου
Αθήνα
Την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου έθεσε ως προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία».
“Οι παροχές χωρίς ανάπτυξη είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Χωρίς νέο σχέδιο για την ανάπτυξη όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες. Και πάντα θα γυρίζουμε στο σημείο μηδέν”, είπε. Χαρακτήρισε αφελή την άποψη ότι η έξοδος από την κρίση θα έλθει μόνο με περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές. Εκτίμησε ότι θα είναι οδυνηρό εάν συνεχιστεί η αναποτελεσματικότητα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και χαρακτήρισε εγκληματική τη συνέχιση της κρατικής σπατάλης.
Εκρινε, πάντως, απαραίτητα για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Οσον αφορά στο Μνημόνιο, ανέφερε ότι πρόκειται για μια δανειακή σύμβαση 110 δισ. ευρώ και όχι για το “ιδεολογικό μανιφέστο” της κυβέρνησης. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι διαχειρίζεται επικοινωνιακά την κρίση και επενδύει στη “μνημονιολογία”, με αρνητικά για τον τόπο αποτελέσματα. “Ας σταματήσει, επιτέλους, η αντιπολίτευση την αλλοίωση της ουσίας και του περιεχομένου της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που κάνουμε”, πρόσθεσε.
Απαντώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Χρ. Παπουτσής εκτίμησε ότι οι επιλογές των υποψηφίων θα πρέπει να εγγυώνται τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των πολιτών που υποστηρίζουν την αποκέντρωση των εξουσιών, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία στον πολίτη, την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
´Οχι´ στην πρόταση ΛΑΟΣ
για Αβραμόπουλο
Αθήνα
Απορρίπτει η Νέα Δημοκρατία την πρόταση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαφέρη, να στηριχθεί από κοινού ως υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και, συνεπώς, να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Κικίλια που έχει ήδη ανακοινωθεί.
«Η ΝΔ έχει υποψήφιο νίκης, τον Βασίλη Κικίλια, που θα εκφράσει με συνέπεια την πλειοψηφία των πολιτών της Αττικής, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα του Μνημονίου και τις ευθύνες εκείνων που το ψήφισαν», απάντησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ανταπαντώντας, κύκλοι του ΛΑ.Ο.Σ. παρέπεμψαν σκωπτικά στο έργο του Λουίτζι Πιραντέλο «Ετσι είναι, εάν έτσι νομίζετε».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε σήμερα στο ´Εθνος της Κυριακής´: «Κάνω μια ύστατη έκκληση για να μη δώσουμε και τον μίνι πρωθυπουργό στο ΠΑΣΟΚ. Είναι ο αντιπρόεδρός του, ο υπαρχηγός του (του Α. Σαμαρά) και θα μπορούσαμε και εμείς να στηρίξουμε τον κ. Αβραμόπουλο με δικούς μας αντιπεριφερειάρχες. Να πάρουμε τις τρεις Αντιπεριφέρειες εμείς, να πάρει τις πέντε η Ν.Δ. και να πάμε όλοι μαζί», ανέφερε μεταξύ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
«Η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, βεβαίως θα έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τις επιλογές που είχε να κάνει ο κ. Παπανδρέου», πρόσθεσε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ενότητα, αλλιώς διαγραφές
Αθήνα
«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, δεν θα βρεθούν βουλευτές που θα θελήσουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην παράταξη», εκτιμά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ´Realnews´. Δεν αποκλείει, ωστόσο, νέες διαγραφές, εφ? όσον υπάρξουν διαφοροποιήσεις.
“Νομίζω ότι τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους”, απάντησε σε ερώτημα για τις συνέπειες που θα έχει όποιος δεν λάβει το μήνυμα.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος πρόσθεσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς “δεν ζήτησε μόνο τη στήριξη των επιλογών της ηγεσίας αλλά και την ενεργό συμμετοχή των πάντων στον κοινό αγώνα”.
Αναφερόμενος στην επιλογή του κόμματός του στο πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως “δεν μπορεί από τη μία να ζητάμε να έρθουν οι τριαντάρηδες στο προσκήνιο και από την άλλη να απαιτούμε να έχουν 15 και 20 χρόνια πολιτικής εμπειρίας” και πρόσθεσε “ας περιμένουμε να ακούσουμε τον Βασίλη να μιλάει πολιτικά στην τελική ευθεία προς την εκλογική κάλπη. Εχει μια αμεσότητα και μια γνησιότητα που θα εκπλήξει όλους θετικά”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα