Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι ?Πελασγοί? στην Κοζάνη?

“Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε σε μέρη γνωστά κι αγαπημένα.
Αυτή τη φορά, όμως, χωρίς τον καπετάνιο του καραβιού μας…
τον Σταύρο μας…”

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Αθλητικός -Χορευτικός Σύλλογος Κολυμβαρίου ´Οι Πελασγοί´ από τις 21 μέχρι τις 23 Αυγούστου για να συμμετάσχει σε ένα πολιτιστικό αντάμωμα από τον Πόντο μέχρι την Κρήτη, μετά από κάλεσμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου ´Ροδίτη´ Κοζάνης του Δήμου Σερβίων.
Μια ομάδα του Συλλόγου ξεκίνησε ξημερώματα Σαββάτου 21 Αυγούστου για να παραβρεθεί το ίδιο βράδυ στο Ροδίτη και να απολαύσει μία Ποντιακή βραδιά με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες.
Το βράδυ της Κυριακής 22 Αυγούστου έγινε η παρουσίαση Κρητικών παραδοσιακών χορών (Εθιανός, Συρτός, Απανωμερίτης, Γρήγορο πεντοζάλι, Ανωγειανός πηδηκτός και Σούστα) καθώς και Ποντιακών. Ετσι συνεχίστηκε η βραδιά με πάντρεμα Ποντιακών και Κρητικών χορών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ομως η ομάδα του Συλλόγου δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Θέλησε να επισκεφτεί και να γνωρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα το τόπο που την φιλοξένησε ώστε να έχει τόσο το δυνατό καλύτερες αναμνήσεις.
Η αντιπροεδρος του Συλλογου ´Οι Πελασγοί´ θέλοντας να ευχαριστήσει όσους με τον τρόπο τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού ανέφερε: ´Για τη πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε καταρχήν το Δ.Σ. του μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου “Ροδίτη” που με τον ιδιαίτερο τρόπο, με την απαράμιλλη φιλοξενία και με την αγάπη τους μας τίμησαν. Μα πάνω απ? όλα τιμήσαν τη μνήμη του δασκάλου και καθοδηγητή μας, του μπροστάρη και του φίλου μας. Σταύρου Μπασάκη, αφού η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του. Ευχαριστούμε επίσης τους ανθρώπους της Κοζάνης που με την τόσο ζεστή παρουσία τους μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε τη βαριά συναισθηματική φόρτιση που είχαμε στο δισάκι μας, μια που ήμασταν γεμάτοι εικόνες απ? την προηγούμενη επίσκεψήμας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρα τους οργανοπαίκτες Στέλιο Βαμβακά (λύρα) και Σημαντηράκη Γρηγόρη (λαούτο), το κατάστημα “Γαία”, όλους τους χορευτές που συμμετείχαν και όλους όσοι βοηθήσαν για να επιτύχουμε αυτό το στόχο, ώστε να ξαναζήσουμε αυτήν την εμπειρία. Τέλος ευχαριστούμε την οικογένεια, που μας προτρέπει να συνεχίσουμε το “έργο” του συλλόγου μας´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα