Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εκθεση κλασικής μοτοσυκλέτας

Εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο Παλιό Τελωνείο η 6η Εκθεση Κλασικής Μοτοσυκλέτας. Την Εκθεση συνθέτουν μοτοσυκλέτες, μοτοποδήλατα, βέσπες, ποδήλατα αλλά και τρίκυκλες μοτοσυκλέτες, που ξεπερνούν τις 75, ενώ πολλές από αυτές έχουν ηλικίες μεγαλύτερες από τους κατόχους τους.
Οι μοτοσυκλέτες που εκτίθενται χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1910 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας το 70. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πιο παλιό μοντέλο της έκθεσης και αρκετά σπάνιο, είναι μία TRIUMPH του 1914, ενώ εντύπωση προκαλεί και η BSA H28 μοντέλο του 1928, που τα φώτα της λειτουργούν με ασετυλίνη! Στην έκθεση υπάρχουν μοτοσυκλέτες που τα εργοστάσια που τις κατασκεύαζαν έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, όπως: ZUNDAPP, DKW, ARDIE, ADLER , NSU, NORTON, SOLEX, BULTACO, ΗΟΡΕΧ, BSA οι γνωστές “Φλορέτες” κ.α.. Την έκθεση συμπληρώνουν μια πλειάδα από BMW, ΜΟΤΟ GUZZI και πολλές ακόμα.
Αξίζει να πούμε ότι οι μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα αυτά είναι σε άριστη μηχανολογική κατάσταση και μπορούν να κυκλοφορούν σχεδόν καθημερινά στην πόλη. Είναι μηχανές του… παρελθόντος χρόνου, μηχανές για όνειρα και ευχαρίστηση, όχι για άγχος και τρεχάματα!
Το μέλος της Λέσχης Γιώργος Παπαδάκης είπε, ότι “η πρώτη έκθεση που διοργανώσαμε το 2000 είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους την επισκέφτηκαν. Ετσι η Λέσχη μας την καθιέρωσε σαν θεσμό και φέτος πραγματοποιούμε την 6η κατά σειρά έκθεση. Ολες οι μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα προέρχονται από μέλη της Λέσχης Χανίων.
Οπως υπογράμμισε ο ίδιος “οι μοτοσυκλέτες που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι αυτές των οποίων έχει τελειώσει η ανακαίνισή τους και λειτουργούν κανονικά.
Αξίζει να αναφέρω ότι εκτός από τις 75 μοτοσυκλέτες που υπάρχουν και μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν στην έκθεσά μας υπάρχουν ακόμα περίπου 300 μοτοσυκλέτες που βρίσκονται στο στάδιο της ανακαίνισης και της ανακατασκευής”.
“Το κάθε δίτροχο έχει μία ιδιαίτερη σημασία για τον ιδιοκτήτης του” τόνισε ο Γιώργος Μαραγκάκης μέλος της Λέσχης και πρόσθεσε ότι” το μεράκι και η αγάπη για την μοτοσυκλέτα κάποιων ανθρώπων έσωσε αυτές τις υπέροχες κατασκευές από την εξαφάνιση τους”.
Η Εκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6/9.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα