Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ SABBIONARA

Ο επιβλητικός Φάρος, σήμα κατατεθέν της πόλης των Χανίων, είναι το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας, που εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στην Πύλη Sabbionara.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Φάρος Πολιτισμού”, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΔΗΧ σε συνεργασία με τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕΦΚΙ).
Στην έκθεση συμμετέχουν δεκαπέντε μέλη της ΛΕΦΚΙ με εξήντα φωτογραφίες ξεχωριστής ομορφιάς καθώς και εντυπωσιακές φωτογραφίες της Αερολέσχης Χανίων.
“Ο Φάρος των Χανίων είναι ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα της πόλης μας. Παλαιότερα οι συνδιασμοί των εκλογών είχαν ως έμβλημα τη Δημοτική Αγορά, το Φάρο και το Ρολόι του Κήπου. Ο Φάρος έχει δεθεί με την ιστορία των Χανίων. Από την περίοδο της Αιγυπτοκρατίας ο Αιγυπτιακός φάρος, ο οποίος αντικατέστησε τον Βενετσιάνικο, θεωρήσαμε ότι ως σύμβολο της πόλης μας θα μπορεί να αποτελέσει το κυρίαρχο σύμβολο της βασικής εκδήλωσης πολιτισμού, την οποία καθιερώσαμε πριν από τέσσερα χρόνια”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.
Και πρόσθεσε ότι: “Φέτος οι εκδηλώσεις έχουν τη δικιά τους λαμπρότητα, χωρίς, όμως, πυροτεχνήματα και ανάλογες εκδηλώσεις, θεωρώντας ότι μέσα σε μια οικονομική κρίση, δεν πρέπει να προκαλέσουμε. Καλούμε τους Χανιώτες να επισκεφτούν αυτή την έκθεση, που γίνεται στη μοναδική σωζόμενη πύλη τού κάστρου των Χανίων, στην Πύλη Sabbionara”.
Ο πρόεδρος της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων κ. Γιώργος Μπαλαδάκης ανέφερε ότι “στην έκθεση συμμετέχουν 15 μέλη της ΛΕΦΚΙ με εξήντα φωτογραφίες. Μαζί μας, για πρώτη φορά, συμμετέχει και η Αερολέσχη Χανίων. Ο Φάρος των Χανίων πέρα από την πραγματική και ουσιαστική του ύπαρξη, έχει συμβολική αξία για τον καθένα από μας αλλά και για την πόλη μας”.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Αυγούστου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται από τις 10π.μ. – 2μ.μ. και από τις 6μ.μ. – 11μ.μ ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.
Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική εκδήλωση “Φάρος Πολιτισμού” θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 9 το βράδυ στο Παλιό Λιμάνι έξω από το Φρούριο Φιρκά.
ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα