Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΤΕΡΑ

Με ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα από τον πιανί στα και συνθέτη Χρήστο Παπαγεωργίου, το Κέ ντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) θα υποδεχθεί, φέτος, στην αρχαί α Απτέ ρα στις 24 Αυγού στου στις 9 το βράδυ την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού.
Ο Χρή στος Παπαγεωργί ου θα παρουσιάσει έ να ιδιαίτερα προσωπικό πρόγραμμα, επιχειρώ ντας να συγκεράσει ποικί λα είδη μουσικής (κινηματογραφική , κλασική, έντεχνο τραγού δι) με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και οδηγό ένα πιάνο.
Ετσι, θ ακούσουμε ένα μεγάλο απόσπασμα από τις δαιδαλώδεις του “παραλλαγές”, πάνω σε ένα θέμα του Μίκη Θεοδωράκη, το γνωστό τραγούδι “Στο περιγιάλι το κρυφό”. Βασισμένος στην ιδέα ότι η μουσική είναι μια γλώσσα με πολλές διαλέκτους, προτείνει στο ακροατήριό του να παρακολουθήσει τις εναλλαγές και τα στυλ διαφορετικών εποχών και συνθετών, οι οποίοι παίζουν με τη σειρά τους, το ίδιο τραγούδι του Μίκη, ο καθένας με το δικό του τρόπο, δια χειρός Παπαγεωργίου.
Εκτός από τις “παραλλαγές” του, ο Χρήστος Παπαγεωργίου θα ερμηνεύσει και κομμάτια δικά του και άλλων συνθετών ταιριαστά μ αυτή τη νύχτα και μ αυτό το φεγγάρι.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κ.Α.Μ. “είναι στις περιόδους κρίσης, που οφείλουν οι θεσμοί τής πόλης να παίρνουν στα χέρια τους την ευθύνη της ηθικής στήριξης των συμπολιτών τους. Οφείλουν να τους εμπνέουν αισιοδοξία και θάρρος υπενθυμίζοντάς τους ότι οι αξίες της ζωής δε συναρτώνται υποχρεωτικά και μόνο με την οικονομική δυσπραγία ή την οικονομική άνεση.
Είναι ευθύνη εκείνων που έχουν αναλάβει το βάρος τής διαχείρισής των θεσμών να δείξουν με την επίμονη και θαρραλέα στάση τους ότι μπορούμε και στις δύσκολες στιγμές, που περνά η χώρα μας, να διατηρούμε αναμμένο ένα κερί πολιτισμού για να μας θυμίζει αξίες και χαρές, που προσφέρει πλούσια η απλή ζωή.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποδεχθήκαμε τη χορηγία τής πολιτιστικής εταιρείας “Βασίλης Δαμβόγλου” και την προσωπική βοήθεια της Μαίρης Φραγκάκη, παλαιού διακεκριμένου στελέχους του ΚΑΜ και μέλους των “Φίλων του ΚΑΜ”, χάρις στη στήριξη της οποίας και στην προσφορά τού μοναδικού πιανίστα και συνθέτη Χρήστου Παπαγεωργίου, θα πραγματοποιήσουμε κι αυτή τη χρονιά μια ακόμα αξέχαστη βραδιά με ένα μοναδικό και ασυνήθιστο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την Τρίτη 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ με την πανσέληνο, όπως συμβαίνει εδώ και 8 χρόνια, η μουσική συνάντηση με το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι πάνω στην αρχαία πόλη της Απτέρας σε συνεργασία με την ΚΕ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Δήμο Χανίων και το Δήμο Σούδας”.
Είσοδος ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα