Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εικόνες ντροπής στο Βαμβακόπουλο

Ένα ακόμα περιστατικό στο οποίο κάποιος ασυνείδητος έβγαλε το μίσος του απέναντι σε ένα ζώο, καταγράφτηκε στο Βαμβακόπουλο, την ώρα που στο εξωτερικό πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που καταγράφουν παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές στην πόλη μας.
Αναγνώστρια των “Χ.Ν.” μας έστειλε τη φωτογραφία από ένα αδέσποτο σκύλο, ο οποίος είχε δηλητηριαστεί από φόλα. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, το σκυλί βρισκόταν από τις 6 χθες το πρωϊ στην άκρη του δρόμου, ετοιμοθάνατο, χωρίς όμως να μπορέσει κάποιος να το βοηθήσει.
«Είμαι πάρα πολύ αναστατωμένη και στεναχωρημένη», ανέφερε στα “Χ.Ν.” η αναγνώστρια που έστειλε τις φωτογραφίες του άτυχου ζώου. «Δεν μπορώ να καταλάβω ποια τον κόσμο. Τι κακία είναι αυτή που επικρατεί απέναντι στα ζώα», επισήμανε. «Και τα ζώα έχουν ψυχή. Ο Θεός τα έφερε στον κόσμο όπως κι εμάς», ανέφερε η αναγνώστρια, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό.
Το λουλούδι που άφησε ένας περαστικός στο κουφάρι του μικρού σκύλου, ας είναι ο οδηγός για εμάς τους υπόλοιπους, για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Και ίσως το ποιος σημαντικό από όλα, να συνοψίζεται σε μια φράση της αναγνώστριας: «Δεν φταίνε τα αδέσποτα, παρά ο κόσμος που τα παίρνει και μετά δεν νοιάζεται και τα αφήνει ελεύθερα. Γιατί δεν τα βάζουνε με τον ιδιοκτήτη του ζώου; Τι έφταιγε αυτό για να χαθεί;».
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες εβδομάδες πριν, στην ίδια περιοχή, κάποιος ασυνείδητος είχε πετάξει στα σκουπίδια, νεογέννητα γατάκια, προφανώς για να ικανοποιήσει τα αρρωστημένα πάθη του.

ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Την ίδια ώρα, σε φάση υλοποίησης βρίσκονται οι υποσχέσεις των αρμοδίων φορέων, πάνω στις προτάσεις που κατέθεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωωφιλικών Σωματείων, για την τήρηση και εφαρμογή εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. των κειμένων διατάξεων και νόμων για τα ζώα συντροφιάς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, έχει ήδη σταλεί εγκύκλιος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας για την συνδρομή , που πρέπει να παρέχουν στα φιλοζωικά σωματεία καθώς και για τις απορρέουσες εκ των νόμων υποχρεώσεις των αστυνομικών οργάνων.
Σε τροχιά προετοιμασίας βρίσκεται και η υλοποίηση του δεύτερου αιτήματος των φιλόζωων για ομιλία ? αναλυτική ενημέρωσή των αστυνομικών , από εξειδικευμένα στελέχη του φιλοζωικού κινήματος, πάνω στην εθνική νομοθεσία για τα ζώα εν γένει.
Τέλος, όπως επισημαίνουν τα Φιλοζωϊκά σωματεία, προετοιμάζεται επίσης εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, μικρό εγχειρίδιο με τους ισχύοντες νόμους της χώρας μας για όλα τα ζώα , έτσι ώστε και πρακτικά “να συμβάλλουμε στην προσπάθεια ενημέρωσης των αστυνομικών”.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα