Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

4ος εθελοντικός καθαρισμός του πυθμένα στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου

Με επιτυχία αλλά και εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε ο 4ος εθελοντικός καθαρισμός του πυθμένα στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου.

Ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατο, μεγάλη ποσότητα πλαστικών ανέσυραν από τον πυθμένα οι δύτες της καταδυτικής σχολής Ρεθύμνου EVELIN DIVERS, που συνεργάστηκαν με τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ, ο οποίος οργάνωσε τη συγκεκριμένη δράση με τη στήριξη του Λιμενικού Ταμείου και λιμεναρχείου Ρεθύμνου, και την παρουσία μελών του του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Παπαδόσιφος, υπεύθυνος του ΣΥΝΠΟΛΙΣ, «αν κι εφέτος το ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου δεν σφύζει από ζωή και τα μαγαζιά του δεν έχουν ανοίξει όπως πριν, εμείς ως ΣΥΝΠΟΛΙΣ, πιστοί στο ραντεβού μας για 4η χρονιά, δώσαμε το ‘παρών’, διότι για όλους εμάς τους εθελοντές αποτελεί υποχρέωση, απέναντι στο θαλάσσιο περιβάλλον και στο εμβληματικό αυτό μνημείο, σήμα κατατεθέν της πόλης μας, να συνδράμουμε με τον δικό μας τρόπο στο κοινό καλό». Κοινό καλό για τα μέλη του ΣΥΝΠΟΛΙΣ είναι ακόμη και ο καθαρισμός του πυθμένα του λιμένα της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, τονίζει ο κ. Παπαδόσιφος, που πιστεύει όπως και όλοι στο ΣΥΝΠΟΛΙΣ ότι «κοινός τόπος σημαίνει κοινός στόχος».

Για το πόσο τελικά αναγκαία είναι η προσωπική προσπάθεια καθενός ξεχωριστά, ώστε να διατηρούμε το περιβάλλον που ζούμε καθαρό και ποιοτικό, ο Γιώργος Παπαδόσιφος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αναγκαία και επιβεβλημένη πρέπει να θεωρείται η προσωπική προσπάθεια, ιδιαίτερα στην προστασία του φυσικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η ατομική ευθύνη είναι το πρωταρχικό δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του ενεργού και σκεπτόμενου πολίτη, που βλέπει το φυσικό περιβάλλον ως προέκταση του εαυτού, και κατ’ επέκταση, ως συνέχεια της ανθρωπότητας».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες